Kış mevsimi hastalıklarıyla birlikte geldi. Doğru beslenme ile bağışıklığımızı arttırıp hastalıklardan korunmak veya hastalıkları hafif atlatmak mümkün.

Probiyotik desteği önemli

Probiyotikler her ne kadar küçük bakteriler olsa da etkileri bir o kadar büyük. Günlük kefir ve yoğurt tüketimi bağışıklık sistemi için oldukça yararlı. Ayrıca bir bardak kefirde günlük A vitamini ihtiyacının %10’ununu, kalsiyum ihtiyacının %30’unu ve C vitamini ihtiyacının %4’ünü almak mümkün. Kefirde bulunan B1,B12 ve K vitaminleri vücudumuza her açıdan katkıda bulunur. Yoğurtta bulunan laktobasil ve bifidobakterium grubu bakteriler bağırsak floramız için oldukça yararlı olup bağışıklık dışında kilo yönetimimiz, psikolojik sağlığımız üzerinde de oldukça etkilidir.

Bitki çayları yardımcınız olsun Yemeklerden sonraiçeceğiniz 1 fincan kakule çayıyla hem sindirime hem de bağışıklığa destek olabilirsiniz. Bakteri ve virüslere karşı etkili olan kakule, soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş şikayetlerini azaltmaya yardımcı. Aynı zamanda sindirimi rahatlatmak için rezene, bağışıklık ve soğuk algınlığı için adaçayı ve ekinezya, hem toksin atayım hem öksürüğe iyi gelsin istiyorsanız tabiki baş tacımız ıhlamur J kaynatma usülü değil demleme yapalım mutlaka. Top karabiber ayva kabuğu ve çubuk tarçın ile zenginleştirebiliriz.

Bir önceki köşe yazıma ithafen hem metabolizma hızlandıran hem de vitamin deposu olan bir salata tarifi vermek istiyorum J

Narlı Metabolizma Hızlandıran Salata

Malzemeler:

-4-5 yaprak marul

-1 dilim beyaz peynir

-4-5 adet ceviz içi

-yarım orta boy nar

-1 adet küçük yeşil elma

-maydonoz ve nane

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-yarım limonun suyu

Tüm malzemeleri benzer boyutta doğrayarak bir kapta karıştırın. Salata kabına aldıktan sonra nar ve ceviz ile süsleyin.

En son sosu ekleyin ve Afiyet olsun...