1. Doğumdan sonra bebek emzirilirken çok daha fazla su ve sıvı besin almalısınız.
2. Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir belirtilen miktarlarda düzenli olarak tüketmelisiniz. 
3. Günlük olarak en az 2 porsiyon süt ürünü tüketilmelidir.
4. Vitaminlerden zengin sebze ve meyveler diyette her öğün tüketmelisiniz. Özellikle B ve C vitaminlerinden zengin beslenmek sütün de vitamin değerini artıran bir faktördür. 
5. Omega-3 ve omega -6 yağ asitlerine beslenmenizde yer vermeniz hem yağ yakımı- na yardımcı olur hemde sütünüzün kali- tesini artırmak için önemlidir
6. Çay kahve tüketimini azaltmanız gerekir. Fazla içilen çay, kahveden gelen kafein süte geçerek bebeğin sağlığını olumsuz etkiler. Ayrıca çay ,kahve vücuttan su kaybına neden olur. İçeçek olarak en iyi seçenek ayran, süt, bitki çayı, taze meyve ve sebzelerle yapılan smoothieler olabilir. 
7. D vitamini besinlerle yeterli miktarda alınamaz. Ancak güneş ışınlarının doğrudan yansıması ile sağlanır. Bu nedenle güneşlenmeye özen göstermelisiniz. 
8. Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanmalısınız. Doğal besinlerle yeterince alınamayan iyot, ancak iyotlu tuzun kullanılması ile anne sütünden bebeğe geçer.
9. Kuru meyveler ve kuruyemişler yoğun enerjileri yanında demir ve kalsiyum gibi minerallerden de zengindir. Doğru porsiyonlarda bu besinler tüketilebilir. 10. Emziklilik döneminde alkol ve sigara kullanılmamalıdır. 
11. Soğan, sarımsak, brokoli, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller, anne sütünün tadını değiştirebilir. Bu durum bazı bebeklerde huzursuzluk (gaz oluşturması, emmeyi reddetme gibi) yaratırken, bazıları hiç fark etmeyebilir. Bebeğinizde ciddi bir takım huzursuzluklar gelişirse, bu tür besinler ya daha az sıklıkla tüketilmeli ya da hiç tüketilmemelidir.
12. Günlük alım dozu ve bireyin durumu bilinmeden gelişigüzel kullanılan otlar , besin takviyeleri zararlı olabilir. Bu nedenle süt artırıcı olarak gösterilen her ürünü denemeyin, mutlaka bir uzmana danışın. 
UYARI : Özellikle emziklilik döneminin başında düşük kalorili bir diyet uygulaması süt yapımını azaltmakta ve sütün besin değerini olumsuz etkilemektedir. Mutlaka diyetisyen kontrolünde uygulayacağınız beslenme programı ve sütünüzü artıran tarifler ile hem kolayca kilo verebilir hem de daha uzun süre bebeğinizi kaliteli beslenme yönünden anne sütü vererek desteklemiş olursunuz.