Herkese güzel haftalar diliyorum ve bugün en çok sorulan, yanlış bilinen, bazen de yanlış uygulanan bir konuyu açıklığa kavuşturuyorum.

Limon kürleri, limonlu sular, limonlu sodalar, detox içecekleri derken zayıflamanın birinci adımının limon olduğunu zanneden birçok insan var. Örneklerle devam edelim.

Vücuttaki fazla kilo çoğunlukla yağdan oluşur. Enerji sağlayan besinler az alındığında, vücut enerji açığını kapatmak için önceden biriktirdiği bu dokuyu yakar. Limon yağları eritmez. Bunu basit bir deneyle de anlarız; yapın üzerine limon sıkıp bakın. Limon suyu yağa karışmaz. Bu nedenle limon yiyerek veya içerek fazla kilolardan kurtulamayız. Ancak kişinin alması gereken enerjiden daha az enerji tüketip yeterli ve dengeli beslenmesi ile kalıcı kilo verilebilir. Bu da kişinin yaşam şekline göre özel hazırlanmalıdır.

Peki zayıtlatmıyorsa neden her yerde limon görüyoruz ?

Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Pektin, iştah kontrolünü sağlayarak kilo vermeye yardım eder. Limonun sağlığa faydaları bunlarla sınırlı kalmaz.

· İçeriğindeki sitrik asit sebebiyle böbrek taşlarını önlemeye yardımcı olur.

· Bağırsaklar demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay alır. Yeterli demir emilimi olmadığında vücuttaki demir seviyesi düşerek kansızlığa neden olabilir. Eğer vücudumuzun demiri iyi kullanabilmesini istiyorsak mutlaka yanında c vitamini içeren besinler tüketmemiz gerekir. Bol limonlu bir salata buna iyi bir örnek

· Gün içinde limon tüketmek vücudu alkali yaparak vücutta biriken asitleri uzaklaştırır ve pH seviyesini dengeler.

· Limonda bulunan antioksidanlar, eklemlerde iltihap birikmesi olan artritin neden olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği azaltmak için kullanılabilir.

· Limon, sindirim sistemindeki toksinleri gevşeterek sağlıklı sindirimi teşvik eder ve mide ekşimesi, gaz ve şişkinlik gibi semptomların hafiflemesine yardımcı olur.

Benim önerim güne aç karnına (eğer mide probleminiz yoksa) 300-400 ml ılık suya çeyrek limon sıkıp tüketmekle başlamanız

Sevgiler...