Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve  7.6 büyüklüğünde meydana gelen, 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında Tokat merkeze bağlı Yazıbaşı köyünde yaşayan çiftçi Mustafa Güven 33 yıl önce satın aldığı 1974 model traktörünü satışa çıkararak AFAD'a bağışlama kararı aldı.  Yıllardır traktörüne gözü gibi bakan Güven, vefat eden annesi Emine Güven'in niyetine 11 yıl önce hac kaydı yaptırdı. Hac kurasının çıkması halinde traktörü satarak masrafları karşılamayı planladı. Ancak hac kurasında bu yıl da ismi çıkmayan Güven, traktörü satıp depremzedelere bağışlamayı kararlaştırdı.

2 Kişinin Öldüğü 7 Kişinin Yaralandığı Kaza Güvenlik Kamerasında 2 Kişinin Öldüğü 7 Kişinin Yaralandığı Kaza Güvenlik Kamerasında

'ÇOCUKLARI GÖRÜNCE ÇOK ÜZÜLÜYORUM'

Yaşanan depremden etkilendiğini söyleyen Mustafa Güven, "Ülkemizde büyük bir felaket yaşandı. Orada vefat edenlere Allah'tan rahmet dilerim. Yaralılara şifa dilerim. Rahmetlik annem için 11 yıl önce hacca yazılmıştım. Bu sene de çıkmadığı için traktörümü satın deprem bölgesine bağışlamak istedim. Traktörüme 205 bin lira istiyorum. Sattığımda tüm parayı AFAD'a göndereceğim. Haberlerde oradaki insanları gördüğüm zaman çok üzüldüm. Halen de üzülmekteyim. Orası felaket. Türkiye'nin çeyreği gitti neredeyse. Orada çocukları gördüğüm zaman çok üzülüyorum" dedi. 

Yazıbaşı köyü Muhtarı İdris Dündar ise , "Mustafa amcamız yalnız yaşıyor. Çocuklarının hepsi köy dışında yaşıyor. Mustafa amcamızın bir tane traktörü var Daha önceden rahmetli annesi için hac vazifesine başvurmuştu. Traktörü satarak hacca gitmek istiyordu. Bu yıl da çıkmayınca traktörünü deprem bölgesine bağışlayacağını söyledi. Ben de köy muhtarı olarak çok duygulandım. Traktörün parasının tamamını AFAD bölgesine bağışlayacak. Traktörümüzü bir galerici arkadaşımız aradı bakacak ve satacağız" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim