Anne Koyun Öldü, Kuzu Öksüz Kaldı
Turhal'a bağlı Dökmetepe köyünde besicilik ve çiftçilikle uğraşan 44 yaşındaki Adem Demirkürek’e ait küçükbaş hayvanlar geçtiğimiz ay doğum yapmaya başladı. Doğum yapan koyunlardan biri, bir süre sonra hayatını kaybetti. Annesiz kalan kuzu ise ahırda yalnız kaldı.

İnek Anne Şefkati Gösterdi
Öksüz kalan kuzuyu ilk etapta biberonla beslemeye başladığını belirten Adem Demirkürek, zamanla ilginç bir duruma tanıklık ettiklerini söyledi. Demirkürek, “Kuzumuzun annesi doğumdan sonra öldü. Hayvan öksüz kaldı. Biberonla büyütmeye çalışıyordum ama o sırada ineğe anne şefkati geçti. Kuzu, ineğin yanına giderek süt içmeye başladı” dedi.

Görenleri Duygulandırıyor
İneğin kuzuyu sahiplenmesi ve emzirmesi köyde ilgiyle karşılanırken, ortaya çıkan görüntüler görenleri hem şaşırttı hem de duygulandırdı. Olay, hayvanlar arasındaki içgüdüsel bağın en güzel örneklerinden biri olarak değerlendirildi.





