Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, ikinci etap park vadi çalışmalarının başlandığını duyurdu. Başkan Karagöl Proje içerisinde olimpik yüzme havuzu, aquapark, piknik alanları, göller, karting pisti, koşu, bisiklet yolları, sergi stantları, çim amfi ve çocuk oyun alanları olacağını açıkladı.

Bu zamana kadar başlamamış olması bir eksiklik, umuyoruz ki bir an önce çalışmalar biter.

Erbaa Park Vadi çocuklarımızı götürdüğümüz parkları, yürüyüş yolları ve piknik yaptığımız çardakları ile bize nefes aldıran önemli bir rekreasyon alanı.

Sadece bu mu? Değil, Erbaa’ nın adını duyuran ve ilçeye sınırlı sayıda da olsa turist gelmesini sağlayan bir alan ayrıca. Yani aynı zamanda Erbaa’ ya ekonomik değer katıyor.

Sayın başkandan beklentimiz, park vadinin sadece güzel mevsim ve havalarda ziyaretçi alan bir mekanın dışına çıkartılması.

Turizm istatistiklerine göre 2021 yılında Erbaa’ ya gelen toplam turist sayısı 15.934. Bunların 173 tanesi ise yabancı turist. Yine aynı istatistiklere göre turistlerin Erbaa’ da ortalama konaklama süresi 1,66 gün.

Gelen konaklamalı turistlerin çoğunluğunu da ticari faaliyet için gelenler ile futbol takımları oluşturuyor.

Yani Erbaa’ ya pek de turist gelmiyor, gelen de uzun kalmıyor.

Erbaa gibi lider ruhlu ilçelerin genetiğinde büyümek, proje üretmek olmalıdır. Erbaa gibi ilçeler, daha ileri ve daha iyisi sloganıyla mevcuttan ileri yürümek değil, koşmak ister.

Erbaa’ ya daha fazla turist çekebilecek nitelikte sosyal donatılar hem sayısal olarak artmalı hem de sunulan hizmet zenginleştirilmelidir.

Böylece Erbaa’ ya daha fazla turist çekebilir ve turistlerin daha uzun süre konaklamalarını sağlayabiliriz.

Erbaa Park Vadi II. Etap yetmez, daha fazlasını istiyoruz...