Tokat Müftülüğü'nden Gençlik Hizmetleri Eğitimi Tokat Müftülüğü'nden Gençlik Hizmetleri Eğitimi

Öğrencilerimizin gelecekte meslek tercihlerini ve kariyerlerini belirledikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı yarın ve sonraki gün gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından bu sene YKS AYT TYT sınavlarına rekor sayıda başvuru olduğu açıklandı. Sınava ilişkin bir açıklama yayınlayan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, sınava giren tüm öğrencilere başarı diledi. “Aydınlık bir ülke umudumuzun simgesi olan gençlerimiz, güzel bir üniversite ve iş hayaliyle sınavlara giriyor. Öğrencilerimiz kadar velilerimizin de bu süreçte çaba ve emekleri çok büyük. Aydınlık ve müreffeh bir Türkiye idealimizin timsali olan tüm gençlerimize sınavlarda başarılar diliyorum.” dedi.


ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavlara 3 milyon 527 bin 463 aday başvuru yaptı. Sınava 3 milyon 300 binden fazla adayın katılması bekleniyor.
Bu yılki başvurularda önemli bir artış kaydedildiğini belirten CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, ÖSYM verilerine göre TYT’ye 3 milyon 527 bin 463, AYT’ye ise 2 milyon 573 bin 136 başvuru yapıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu rakamlar son yılların en yüksek rakamlarıdır. Gençlerimiz bu sınavları hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir eşik olarak görüyor. Ancak üniversiteye girmek kadar, mezuniyet sonrası da çok önemli. Her bir gencimizin eğitim gördüğü, uzmanlaştığı alanda istihdam edildiği bir Türkiye’yi inşa sorumluluğumuz var.


Bugün resmi rakamlara göre ülkemizde genç işsizlik yüzde 20,1 oranında. Üniversitelerden mezun olan  gençlerimize mesleklerini icra edecekleri alanlar açmak, kamuda atama sayısını arttırmak gerekiyor. Atanamayan öğretmenler, atanamayan gıda mühendisleri, ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin, teknisyenleri ve daha bir çok meslek alanında atama bekleyen gençlerin atamalarını gerçekleştirmek için yeni bir istihdam politikası gerekiyor. Gençlerimizin üniversitelerde, bilimle, sanatla iç içe, kendilerini her anlamda geliştirecekleri bir eğitim sistemini kurmak en önemli sorumluluğumuzdur."