Vali Hatipoğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “ Yönetimde sözün millete bırakıldığı, cumhuriyet ve demokrasinin temellerinin atıldığı 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız.
TBMM yönetimi tarihimizin en büyük adımlarından biridir. Yine Atatürk’ün tabiriyle “Ebediyen payidar kalacaktır.”
    Bu anlamlı günü çocuklarımıza hediye eden Atatürk, yöneticilere ana gayenin gelecek nesiller ve onlara güzel ve müreffeh bir ülke bırakmak olduğu mesajını vermektedir. Diğer taraftan da çocuklarımızın milli gurur ve şuurla yetişmesini hedeflemektedir.
   Çocuklarımız, yarının liderleri, bilim insanları ve sanatçılarıdır.Bizler Aziz Milletimizin ve tüm mazlum milletlerin umut çiçekleri olan çocuklarımızın mutluluğu, sağlığı ve eğitimi için var gücümüzle çalışacağız, geleceklerini en iyi şekilde şekillendirmelerine yardımcı olacağız. Onlara sevgi, saygı ve güven vermek, onların özgüvenlerini ve başarılarını desteklemek en büyük arzumuzdur.

  Bugün, çocuklarımızın masumiyetini, neşesini ve umutlarını kutluyoruz.Her bir çocuğumuzun potansiyeline inanarak, onlara sadece bilgi ve beceriler değil, aynı zamanda sevgi ve değerler de verelim. Bu sayede, onlarla birlikte daha aydınlık bir gelecek inşa edeceğiz.

Tokat İŞKUR'dan %40 ve Üzeri Sağlık Raporlu Vatandaşlara İş Kurma Hibesi Tokat İŞKUR'dan %40 ve Üzeri Sağlık Raporlu Vatandaşlara İş Kurma Hibesi

   Bu duygularla siz kıymetli çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, muazzez şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor; dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)