Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, yapmış olduğu konuşmada tarımın önemine değindi. Tokat tarımı konusunda projelerin yapıldığını ve sorunlara çözümlerin arandığını ifade eden Dekan Tokat Tarım İl Müdürlüğü ile iletişim halinde olduklarını ifade etti. Gerçekleştirilen etkinlik ile mevzuattaki güncel gelişmeler ve mevcut tarımsal durumun aktarılacağını belirten Cangi, katkılarından dolayı İl Müdürüne ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Akabinde Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Ziraat Mühendisi Orhan Şahin tarafından “Tarımsal Ürün Mevzuatında Yeni Gelişmeler ve Tokat İli Tarımının Mevcut Durumu” konusunda ayrıntılı bilgiler dinleyicilere aktarıldı. Tarımsal ve hayvansal üretimde Tokat’ın önemli bir payının bulunduğunu belirten Şahin, yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Tokat tarımının güncel durumunu aktaran Şahin, bölge çiftçisinin de desteklendiğini kaydetti. Dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Turhal'lı Öğrenciden Örnek Davranış: Yarışma Ödülünü Gazze'deki Çocuklara Bağışladı Turhal'lı Öğrenciden Örnek Davranış: Yarışma Ödülünü Gazze'deki Çocuklara Bağışladı

Program teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile son buldu.

Kaynak: DHA