ERBAA’DA ‘’SULTAN ABDÜLHAMİT VE KUDÜS’’ KONULU TİYATRO OYUNUNA YOĞUN İLGİ ERBAA’DA ‘’SULTAN ABDÜLHAMİT VE KUDÜS’’ KONULU TİYATRO OYUNUNA YOĞUN İLGİ

Tokat Valiliği öncülüğünde başlayan Temiz Tokat Projesi kapsamında Tokat merkeze bağlı 41 köyde temizlik çalışmalarının yapıldığını belirten Vali Numan Hatipoğlu, yapılan çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. 

Birkaç ay önce başlayan Temiz Tokat Projesiyle köylerin, kasabaların, ırmakların, ormanların daha temiz hale getirilmesnin hedeflendiğini ifade eden Vali Hatipoğlu, “Özellikle kırsal alanda  çevre kirliliği ile mücadele etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda da çalışmaları büyük bir hızla yürütmeye devam ediyoruz. Özel İdaremizde oluşturduğumuz, ilçelerimizde kaymakamlarımızın önderliğinde oluşturduğumuz ekiplerimizle köylerin hem köy içleri hem de köy dışındaki alanları, özellikle mesire alanlarıyla ilgili olarak çeşitli temizlik faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda il merkezimizdeki 107 köyümüzden 41'inde  temizlik faaliyetini gerçekleştirdik. Yine ilçelerimizle  birlikte yaklaşık 200 civarında köyümüzde bu temizlik faaliyetleri gerçekleştirildi ve çalışmalar devam ediyor.

Tabi temizlik alışkanlığının yerleştirilmesi, insanların özellikle çevre duyarlılığının arttırılması yönünden kampanyamızı daha komplike, daha geniş bir halde vatandaşımıza ulaştırmak gibi bir hedefimiz var. Bu kapsamda da temizlik yaptığımız köylerimize dönük olarak oluşturacağımız ekiplerle, çevre mühendislerimiz, çevre uzmanlarımız, sağlık uzmanlarımız ve eğitimcilerden yine din görevlilerden oluşturacağımız ekiplerle hem temizliğin önemi hem bunun kendi sağlıkları için hem de hayvan ve insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu aktarmaya çalışacağız. Önümüzdeki süreç içerisinde Tokat insanımızın daha duyarlı çevre dostu hale gelmesi büyük bir önem taşıyor. Bilindiği üzere  Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayesinde başlayan sıfır atık projesi, dünya çapında ses getiren çok büyük projelerden birisi oldu. Biz de bu kapsamda Tokat'ı yine örnek bir il haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çevremizin çok daha etkin bir şekilde korunması hepimizin ortak hedefi, geleceğe miras bırakacağımız en önemli hususlardan birisi de bu. Bu çerçevede köylerimizi, kasabalarımızı çevreye daha duyarlı hale getirmek, bireylerimize, vatandaşlarımıza bu kapsamda yön vermek için gayretlerimiz sarf ediliyor.Ben de bu çalışmaları yerinde kontrol ediyorum. İlimiz hem sıfır atık hem de  sıfır karbon hedefleri doğrultusunda örnek bir il haline getirilecek inşallah en kısa zaman içerisinde” ifadelerine yer verdi.

Topçam'da öğrenci ve jandarma personeli ile temizlik faaliyetine katılan Vali Numan Hatipoğlu, basın toplantısı öncesinde paydaş kurumların da katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda proje ile ilgili kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Muhammed Özkan