Erbaa, son yıllarda yıldızı giderek artan önemli bir ilçe oldu. Son yıllarda nüfusun arttıran, toplam nüfusu 100 bini aşmış bir ilçedir Erbaa. 
Kültürel çeşitliliği yüksek, ulaşım açısından coğrafi avantaja sahip inanılmaz bir potansiyele sahip olan bir ilçedir Erbaa.  
Güreşten futbola, voleyboldan basketbola, hemen her branşta bireysel ve takım sporları yapmaya imkan sağlayan, okul ve kulüp seviyesinde başarılar elde eden ve sporu seven bir ilçedir Erbaa.
Bünyesinde iki yüksekokul iki fakültesi ile üniversite öğrencilerinin ilk tercihlerinden birisi olan ve 2000' e yakın öğrencinin eğitim gördüğü bir ilçedir Erbaa. 
D100 karayolu üzerinde olan, organize sanayi bünyesinde ve ilçe genelinde 100'e yakın fabrikanın olduğu ve toplam sigortalı sayısının 10.000'e dayandığı bir ilçedir Erbaa.
Özellikle 100 yıla merdiven dayayan tuğla sektörü, ilçenin büyümesini sağlayan çok sayıda girişimciye sahip olması sayesinde ismi markalaşmış lider ruhlu bir ilçe Erbaa. 
Güçlü altyapısı, yüksek iş gücü potansiyeli ve sahip olduğu çok sayıda avantaj nedeniyle bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların ilk aklına gelen ilçedir Erbaa.
240 rakıma ve Kelkit ovasına sahip olmanın avantajı ile Narince bağ yaprağı, sebze, meyve, fındık, ceviz gibi birçok ürünü yetiştirebilen, seracılık faaliyetlerinde her geçen yıl etkisi artan iddialı bir ilçedir Erbaa. 
Tokat kebabının başrol oyuncusu eşsiz lezzete sahip Karayaka Koyunu sayesinde hayvancılık konusunda da büyük avantaja sahip bir ilçedir Erbaa. 
Boğalı, Hacıali, Sakarat gibi yaylalarıyla ve Düden Gölü, Hasan Uğurlu Barajı ile karavan ve kamp turizmi yapılabilecek eşsiz bir doğa destinasyonudur Erbaa.  
Anlaşılacağı üzere çok yüksek bir potansiyele sahip olan Erbaa, bu avantajlarını ne kadar kullanabiliyor? 
Günlük siyasete girmeden, karar vericililere yol gösterici olabilmek amacıyla bu köşede Erbaa için kafa yoracağız. Ne dersiniz?