Valiliğimiz koordinesinde Tarım Tokat Bağ Vatanına Dönüyor Projesi kapsamında Pazar ilçesi Çayköy Köyünde 1000 dekarlık alanda asma fidanlarının dikimi törenle başladı.


Çayköy’de düzenlenen törene Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Özlem Zengin, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, Pazar Kaymakamı Mesut Ateş, ilçe protokolü ve çiftçiler katıldı. 


Törende Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, Bağcılığı Geliştirme Projesi ile ilgili bilgi verdi.  Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Özlem Zengin’in ardından konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, projenin gerçekleştirilmesinde emek veren herkese teşekkür etti. 


Tokat’ta tarım adına çok güzel işler yapıldığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, 4-5 yıl içerisinde yapımı devam eden göletler ve barajların tamamlanmasının ardından Tokat’ta  400-500 bin dekar daha alanın sulanabileceğini kaydetti. 


Tokat Türkiye’nin Yıldız İllerinden Biri Olacak
Tokat’ın 7 ovası ve 2 büyük ırmağı ile Türkiye’nin çok kıymetli yerlerinden biri olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ın toprağından bereket fışkırıyor. Tokat’ın sadece Karadeniz’i değil, Türkiye’yi besleyecek kadar kıymetli ovaları var. Havalimanımız da bittiği zaman Tokat’ın ürünleri ihraç edilecek. Tokat’ın tarım ve tarımsal sanayinin merkezi olacağına yürekten inanıyorum. Niksar yolu bitip Ünye yoluna bağlandığı zaman Tokat ürünleri ile okyanuslara da açılacak. Kısacası Tokat’ın önü çok açık. Tokat’ta su var, toprak var, çok kıymetli çiftçiler var. Tokat’ın tarım alanında Türkiye’nin yıldız illerinden biri olacağına canı gönülden inanıyorum. “ dedi. 

Erbaa’da Hafta sonu Altın Fiyatlarında Son Durum Erbaa’da Hafta sonu Altın Fiyatlarında Son Durum


Tokat’ta 4 Milyon Fidan Yetiştiriyoruz
Tokat’ta devam eden tarım projeleri ile ilgili bilgi veren Vali Dr. Ozan Balcı, Pazar’da geçtiğimiz yıl başladığımız proje kapsamında bugün 1000 dekar asma yaptık. Bu yıl da Tokat genelinde 3 bin dekar alanda planlıyoruz. Tokat’ta 4 milyon fidan yetiştiriyoruz. Bunun 1 milyonu ceviz, 500 binini bu yıl toprakla buluşturduk. İnşallah 2 yıl içerisinde 500 bin cevizi daha toprakla buluşturuyoruz. Ceviz varlığını 3 katına çıkarmış oluyoruz. Sadece ceviz değil, kiraz, vişne, elma, şeftali, kuşburnu, alıç, hünnap gibi diğer meyve türlerinde de inşallah 2 yıl içerisinde 4 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Tokat, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) proje desteği konusunda Türkiye birincisi 100 milyon hibe desteği alacağız. Çiftçimize destek veriyoruz. Tarım adına çok güzel işler oluyor, olmaya da devam edecek. 


Erbaa’yı Çiçekçiliğin Merkezi Yapacağız
Çevre Bakanımızla yaptığımız görüşmede Erbaa’da çiçekçilik için 1000 dekar yer aldık. Erbaa’yı çiçekçiliğin merkezi yapacağız. Sadece çiçekçilere TKDK’den 15 milyon destek çıktı. Çiçekçilik konusunda Akdeniz’de Antalya ne ise, kuzeyde de Tokat o olacak. 


Niksar’da 2 bin dönüm topraksız sera yapacağız. Bu da çok önemli. 


Koyunculuk Projemiz Türkiye’ye Örnek Oldu
Köyümde Yaşamak İçin bir Sürü Nedenim Var projesi kapsamında şu ana kadar 480 çiftçimize 42 bin koyun verdik. Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta bu yılı hamle yılı ilan etti. Biz de en büyük hamleyi Tokat’ta yaptık. Haziran-Temmuz ayı gibi 100 bin koyunu bitirip, ikinci 100 bine başlayacağız. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemiz Türkiye’ye örnek olduk. Şuanda 23 tane il projeyi uyguluyor. 27 il de protokol imzalama aşamasında.


Hep Birlikte Tokat’ın Yükselmesine Katkı Sağlayacağız
Kaba yem bitkilerinden  arıcılığın, meyveciliğin geliştirilmesine, baraj ve göletlerin yapılmasına, çiçekçilikten seracılığa, asmadan çileğe, hayvancılığa kadar tarımın her alanında çok güzel işler oluyor. Tokat’ın birlikteliği, uyumu çok yüksek. Hep birlikte el ele vererek memleketin imarına ihyasına, yükselmesine, zenginleşmesine katkı sağlayacağız. 


Cumhurbaşkanımızın 2023,2053,2071 hedeflerine giderken, biz de omuz veriyoruz. Memleketi sevmek, sadece dağlarıyla taşlarıyla, ovalarıyla nehirleriyle değil, aynı zamanda türküleriyle, şarkılarıyla, masallarıyla  ninnileriyle, insanlarıyla beraber sevmek. Tokat, her şeyiyle müthiş bir zenginlik ifade ediyor. Memleketimizi seviyoruz.” dedi. 


Yapılan konuşmaların ardından Vali Dr. Ozan Balcı, milletvekilleri, protokol mensupları ve çiftçiler asma fidanlarını dualarla birlikte toprakla buluşturdu. 

Editör: TE Bilişim