Bakan Bolat, gelişmeleri değerlendirirken özellikle Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam konularına odaklandı. Bolat, "Siyasi istikrarın ekonomik büyüme ve gelişme için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı ve Türkiye'nin son yıllarda sağladığı büyüme hızına dikkat çekti. Türkiye'nin son 20 yılda ortalama yüzde 5,4 büyüdüğünü, bu büyümenin AK Parti öncesi dönemde ise yüzde 4,8 olduğunu belirtti. Eğer AK Parti dönemindeki büyüme oranları Cumhuriyet tarihi boyunca sürmüş olsaydı, milli gelirin 1 trilyon doların ötesine geçeceğini, hatta 2 trilyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi."

Bakan Bolat, Türkiye'nin dış ticaretin yüzde 65'ini oluşturan bir ekonomi olduğuna dikkat çekti ve milli gelirin bu yıl 1 trilyon doları geçeceğini, kişi başı milli gelirin 11 bin dolara ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

"BU YIL MİLLİ GELİRİMİZ 1 TRİLYON DOLARI GEÇECEK

TÜİK: Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Kasımda Arttı TÜİK: Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Kasımda Arttı

Türkiye'nin hizmet ihracatının hızla büyüdüğünü ve turizm sektörünün önemli bir katkı sağladığını belirterek 2030 hedeflerini açıkladı. "Turizmde dünya sıralamasında 4. sırada olduğumuzu ve bu yıl 50 milyar doların üzerinde bir turizm geliri elde edileceğini, 2030 hedeflerinin ise 100 milyar dolar turizm geliri ve 100 milyon turist olduğunu" ifade etti. Ayrıca, hizmetler sektöründe bu yıl 100 milyar dolar geliri aşmayı hedeflediklerini ve toplamda 355 milyar dolarlık bir döviz geliri hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Son olarak, Bakan Bolat, ihracatçılara daha fazla destek sağlanacağına vurgu yaptı ve Türkiye'nin ekonomik büyümesini ve halkın refah seviyesini artırmayı amaçladıklarını belirtti.