Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, depremin etkilediği şehirlerin rehabilitasyonunu hedefleyen 'Yerinde Dönüşüm' projesinin hibe ve kredi desteklerinin artırıldığını duyurdu. Önceden afet konutları için sunulan 500 bin TL hibenin şimdi 750 bin TL olduğu, aynı şekilde 500 bin TL olan kredi miktarının da 750 bin TL'ye yükseltildiği belirtildi. İş yerleri için öngörülen 250 bin TL hibenin 400 bin TL'ye, 250 bin TL olan kredi miktarının da 400 bin TL'ye çıkarıldığı ifade edildi. Ayrıca ahırlı köy evleri için de 750 bin TL hibe ve 1 milyon TL kredi desteğinin sağlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Erbaa'da Altın Fiyatları Güne Nasıl Başladı? 26 Nisan Güncel Altın Fiyatları Erbaa'da Altın Fiyatları Güne Nasıl Başladı? 26 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Bakan Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesi kapsamında artırılan hibe ve kredi desteklerine olan vatandaş ilgisini ve memnuniyetini yansıtan bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda deprem mağduru vatandaşlar, evlerini veya işyerlerini yenileyerek 'Yerinde Dönüşüm' projesinden yararlanmak istediklerini ve artırılan hibe ve kredilerin kendileri için büyük bir destek olduğunu ifade ettiler. Deprem bölgesinde esnaf olan bir vatandaş, "Bu krediler bizim için büyük bir destek olacak, sanki ilaç gibi gelecek" şeklinde konuştu.