Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni eğitim öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak 6 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak olan LGS sonuçlarına göre Fen Lisesi Programına 30 (otuz) öğrenci alacaktır.

45 yıllık kadim kültürü, modern sınıfları, güçlü kadrosu, z kütüphanesi, halı sahası, pansiyonu, musiki atölyesi, mescidiyle göz kamaştıran Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesinde okulun Fen Lisesi Programı uygulamaya başlamasıyla tanıtım çalışmaları da hız kazandı. Bu anlamda logo çalışmaları, kısa video, sosyal medya paylaşımları, veli ve öğrencilerle birebir iletişim, broşür, afiş, tanıtım günleri gibi birçok faaliyet yürütülmektedir. 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2016 yılından beri uyguladığı proje okullarının yönetici ve öğretmenleri Bakanlıkça görevlendirilir. Öğrenciler ise yapılan merkezi sınav sonuçlarına göre bu okullara yerleşir. Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu da bu proje okullardan bir tanesidir.

Fen liseleri ve Sosyal Bilimler liseleriyle aynı programın uygulandığı proje okullarında öğrenciler bir çeşit Fen Lisesi okumaktadırlar. Dersler ve ders saatleri Fen Lisesi ile hemen hemen aynıdır. Dersler Türk Dili ve Edebiyatı 5, Arapça 4, Matematik 6, Fizik 4, Biyoloji 4, Kimya 4, Tarih 2, Coğrafya 2, Matematik ve Tarihi Uygulamaları 2, Fen Bilimleri Tarihi ve Uygulamaları 2 vb şeklindedir.

YKS’ye (Yükseköğretim Sınavı) hazırlık derslerinin yanında 9.sınıfta 6, 10.sınıfta 11, 11.sınıfta 12, 12.sınıfta 12 saat Temel İslam İlimleri (Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Hadis, Fıkıh vb.) dersleri de yer almaktadır.

Konuyla ilgili olarak okul müdürü Durmuş Sezgin, “Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulumuzda kolej statüsünde fiziksel imkânlara sahip olup öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimleri doğrultusunda birçok çalışma yürütmekteyiz.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR:

Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu mezunlarımız hem askeri okullara hem de üniversitelere yerleşmektedirler. Okuldan mezun olmuş öğrencilerimiz arasında tıp, hukuk, sağlık bilimleri, eğitim, mühendislik, ilahiyat, iletişim vb. fakülteleri bitirmiş yüzlerce öğrencimiz vardır. Ayrıca mezun öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu DHBT sınavlarına girerek din görevlisi de olabilmektedirler. Akademik anlamda yapılan çalışmalarımızdan bir kısmı belirtiğimiz şekildedir.

                Okula Uyum Çalışmaları (Oryantasyon),  Öğrenci Tanıma ve İzleme Faaliyetleri, Seviye Belirleme (Hazır bulunuşluk) Sınavı, Konu Tarama Sınavları (KTS), Sayısız TYT-AYT-YDT Denemeleri Eğitim Danışmanlığı (Koçluğu), Zekâ Testleri (İşitsel-Dokunsal-Görsel), Çoklu Zekâ Yöntemi, Öğrenci Seminerleri, Kariyer Günleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Tübitak Projeleri, Grup ve Akran Rehberliği, Akşam Etütleri,  Birebir Soru Çözme Saatleri, Eğitim-Üniversite Gezileri, Ölçme-Değerlendirme Birimi,

SMS ve Veli Bilgilendirme Sistemi

YABANCI DİL EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI:

Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulumuzda İngilizce yabancı dil sınıfı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz istediği takdirde Arapça dil sınıfı da açılabilmektedir. Dil sınıflarımızda daha çok o yabancı dile ait dersler okutulmaktadır. Okulumuzda dil eğitimiyle ilgili şunları yapmaktayız.

YDT (Yabancı Dil Test) Denemeleri, Dil Kafe Faaliyetleri,               Kaynak Kitap ve Test Desteği, Kardeş Okul Etkinlikleri, eTwinning Çalışmaları

Tokat'ta Yaşanan Deprem Nedeniyle Ertelenen Ara Sınavlar İçin Yeni Tarihler Belirlendi Tokat'ta Yaşanan Deprem Nedeniyle Ertelenen Ara Sınavlar İçin Yeni Tarihler Belirlendi

MESLEKÎ ÇALIŞMALAR:

İslam dinimizin temel iki kaynağı Kur’an ve  Sünneti referans alan bir din eğitim ve öğretimi veren Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulumuzda tarihini bilen, kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyetimizin değerlerini bilen ve koruyan, okuyan, düşünen, araştıran, yorumlayan, sorgulayan, yapıcı, üretken, bilgi ve hikmet yolunda olan gençler yetiştirilmektedir. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar şu şekildedir.

Kur’an-ı Kerim Öğretimi, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma,  Temel İslami İlimler Eğitimi, Meslekî Uygulamalar, Ezan Okuma, Tashih-i Hurûf, Türk Tasavvuf Musikisi

SOSYAL – KÜLTÜREL – SPORTİF ÇALIŞMALAR:

Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak öğrencilerimizin akademik, mesleki çalışmalarını önemsediği gibi onların sosyal, kültürel ve sportif yönlerini de önemsenmektedir. Öğrencilerimizin bedensel, sanatsal ve sportif gelişimlerini desteklemek amacıyla okul bünyesinde onlarca faaliyet planlanmakta ve yürütülmektedir. Bu çalışmalarda birkaçı şöyledir.

Kültür-Tarih Gezileri. Kulüp Çalışmaları, Piknikler, Sabah Namazı Buluşmaları, Doğa Yürüyüşleri

Eğitim Kampları, Dergi-Gazete-Bülten Çalışmaları, Mehter Takımı, Sinema Günleri, Çiğ Köfte Etkinlikleri, Kitap Okuma Saati ve Grupları, Hat ve Tezhip Kursları, Tiyatro Kursu, Spor Kulübü,Halı Saha Turnuvaları, Okçuluk Sporu, Bisiklet Turları

Yukarıda bahsettiğimiz çalışmalar, fiziki imkânlarımızın ötesinde Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulumuzu ön plana çıkaran özelliği, sevgi temelli bir eğitim sistemi uygulaması ve güçlü bir öğretmen kadrosuna sahip olmasıdır. Biz her bakımdan güçlü bir okuluz.

Okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olması ve LGS’nin yaklaşmasıyla birçok velimiz ve öğrencimiz Fen Lisesi programımızla ilgili bizlerden bilgi edinmektedirler. Bu durum bizleri de memnun etmektedir. Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ilçemize, gençlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun.

Çocuklarımızın geleceklerini, gelişimlerini önemsiyoruz ve diyoruz ki ‘Geleceğiniz, Geleceğimizdir.’  Erbaa Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ailesi olarak bütün gençlerimize 6 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak LGS’de başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim