Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliğinde yürütülen "Huzur Şehri Tokat" (Tranquil City Tokat) projesi kapsamında bir etkinliğe katıldılar.

Projenin uluslararası ortakları olan Portekiz ve Romanya temsilcileriyle gerçekleştirilen "Öğrenme, Öğretme ve Eğitim" etkinliğine Vali Hatipoğlu ve eşi katıldı. Etkinlikte, kentin huzurlu ve barışçıl bir yaşam ortamına kavuşması için yürütülen çalışmalar ele alındı.

Bir 9 kişi ve takım elbise görseli olabilir

Huzur Şehri Tokat Projesi Nedir?

Mektebim Koleji’nden İngiltere’de İş Birliği Mektebim Koleji’nden İngiltere’de İş Birliği

Tokat Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen "Huzur Şehri Tokat" projesi, kentin yaşanabilirlığını ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen çok boyutlu bir girişimdir. Avrupa Birliği tarafından desteklenen bu proje, Tokat'ı daha barışçıl, merhametli ve uyumlu bir kent haline getirmeyi amaçlıyor.

Projenin temel bileşenleri arasında; ahlaki değerlerin farkındalığını artırmak, şehir hayatına bu değerleri entegre etmek, sağlık, eğitim, altyapı, çevre düzenlemesi ve kentsel trafik gibi alanlarda küçük ama etkili iyileştirmeler yapmak yer alıyor. Tokat'ın "huzurlu ve sakin şehir" imajını daha da güçlendirmeyi hedefleyen proje, kentin yaşanabilirliğini artırmayı amaçlıyor.

Tokat Belediyesi, KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin de paydaş olduğu "Huzur Şehri Tokat" projesi, Portekiz ve Romanya ile de uluslararası iş birliği içinde yürütülüyor.

Muhabir: Murat Berber