Tarihler 6 Şubat 2023 ü, saatler 04.17 yi gösteriyordu.  Soğuk bir şubat sabahına ülke acı bir çığlıkla uyandı. Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniyeve Hatay olmak üzere toplamda on ilimizi kaplayan bölgede etkili olmuş ülke bir anda şaşkına dönmüştü.  Televizyonlar radyolar internet siteleri acı haberi son dakika haberi olarak veriyor, devlet yetkilileri ardı ardına açıklamalar yapıyorlardı. Belki ilk dakikalarda hasarın boyutu tam anlaşılamamıştı lakin görünen o ki ülkemizin yaşadığı bu felaket Cumhuriyet tarihinin değil, yüzyılın değil, belki dünyanın en büyük deprem felakatiydi. Depremin ilk saatlerinden itibaren ülkenin tüm imkanları deprem bölgesine arama, kurtarma ve yaraları sarmak için seferber oldu. Bu ülkemiz açısından umut verici güzel bir gelişme lakin felaket sahasının çok geniş olması depremin hasar boyutunun çok büyük olması ülke imkanlarını zorladı. Devlet bunu bildiği için dördüncü derece (Uluslararası) yardım çağrısında bulundu.

Öncelikle deprem felaketinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifa, bölgede canla başla seferberlik ruhuyla çalışan tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum. Allah milleimizi ve devletimizi her türlü semavi ve arazi afatlarından korusun.  Felaketi yaşayan ülkemiz ilk dakikalardan itibaren harekete geçmiş herkes hemen şimdi zaman geçmeden ne yapabilirim sorusunu kendisine sorup gereğini yapmış ve yapmaktadır. Nasıl ki 15 Temmuz gecesi ülkenin istiklali için her şeyini hatta canını bile ortaya koyan millet depremin yaralarını sarmak için de herşeyini ortaya koynak için seferber olmuştur.

Bu millet ne asil bir millet. Tarih boyunca mağdurun, mazlumun yanında olmuş, yarım ekmeği de olsa muhtaç olan herkesle payşalmasını bilmiştir. İki gündür medyadan takip ediyorum yaraları sarma adına neler neler yapılıyor. Adeta ülkem insanı mucizeler ortaya koyuyor. Hemen ilk gün ilçemizde yanlış bilgi değilse iki tır, iki kamyon  malzeme yola çıktı. Bu gün yine yardım çalışmaları artarak devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları, belediyeler, her türlü özel ve tüzel şirketler adeta seferber olmuş durumda.

65 yaşında bir amcanın biriktirmiş olduğu umre parasını felaket bölgesine göndermesi çok dikkat çekiciydi. Her ilde otelini felaket zedelere açan, lokantasında ücretsiz yemek dağıtan, iş adamları, tüm araçlarını arama kurtarma bölgesine gönderen odalar, birlikler....Hele Kızılay’ın kan stokları bitmesin diye kan bağışında bulunmak isteyenlerin sabahın erken saatlerinde kan alma merkezlerinde kuyruk olması... Devletin tüm kurumları, öğretmenevleri, spor salonları, uygulama otelleri, pansiyonlar, öğrenci yurtları, hatta camiler afetzedelere açıldı.

Allah’ın izni ile bu millet tarihi boyunca gösterdiği feraseti, birliği, beraberliği sayesinde bu felaketin yaralarını saracaktır. Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Bu asil millet acıları da sevinçleri de paylaşmasını bilmiştir. Yediden yetmişe her kesimden insanımız her türlü yardım için koşmakta, her yaraya merhem olabilmek için çabalamaktadır. İnsşallah bu soğuk Şubat günleri milletimizin asil duygularının sıcaklığıyla yerini sıcak bahar günlerine bırakacaktır.

Yüce Türk Milleti her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek asalette, devletimiz de zorlukları aşacak güç ve kuvvettedir. Önemli olan zor günlerde bir ve beraber olabilmek, ekmeğimizi ve aşımızı olmayanlarla paylaşabilmektir. Önemli olan taşın altına elimizi koyabilecek iradeyi gösterebilmektir. Elhamdülillah bu özelliklerin hepsi bu asil millette mevcuttur. Gazi Mustafa Kemal Atataürk’ün Gençliğe Hitabesinde de vurguladığı gibi bu milletin muhtaç olduğu kudret asil kanında mevcuttur.

Allah Yüce Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılsın.

Allah depremde hayatını kaybedenlere rahmetetsin. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar versin. Bölgede arama kurtarma çalışmalarında bulunan görevlilerimize, sağlık çalışanlarımıza, askerimize, polisimize, devlet görevlilerimize güç kuvvet ve kolaylıklar versin. Amin.