Bu aralar en moda sorulardan birisi. “Borsa oynuyor musun?” sorusu…

Borsa yatırımcı sayısı 3,3 milyonu aşmış durumda. Her geçen gün de borsada yatırımcı sayısı artıyor…

Bugünkü yazımızda borsada yapılan yanlışların en önemlilerinden bazılarına değinmeye çalışacağız.

Öncelikle borsa bir yatırım aracıdır. Borsa oynanmaz. Borsa da güvenilir gördüğünüz firmalara kısa, orta ya da uzun vadeli yatırım yaparsınız.

Borsa tek yatırım aracı değildir. Altın, döviz, gayrimenkul vs. gibi daha çok inandığınız yatırım araçları varsa tercih edebilirsiniz.

Borsada kar ile risk doğru orantılıdır. Riski fazla olan hisseler yüksek kar ve zarar ihtimalini beraberinde getirir. O nedenle riski dağıtmak adına portföyünüzü çeşitlendirmelisiniz.

Borsa da panik ile alım ya da satım yapmamalısınız. Eğer yükseliş ya da düşüşlerde panik yapıyorsanız borsadan uzak durun. Borsa size göre bir yatırım platformu değil.

Borsa firmaların, sektörlerin, ulusal ve uluslararası sosyal, politik ve ekonomik koşulların ayrıntılı incelenmesini ve ayrıca hissenin fiyat hareketlerinin analiz edilmesini gerektiren alandır. Yanlış veya eksik bilgiler, kötü niyetli duyumlar ya da içgüdüler sizi felakete götürebilir.

Borsa da yatırım yaparken ihtiyaç duyacağınız parayı ya da borç alınmış parayı kullanmamanız gerekir.

Borsa size kısa sürede köşeyi döndürecek parayı kazandırmaz. Düzenli ve sabırlı bir şekilde yapılan uzun süreli bakış açısı size başarıyı getirir.

Borsa da fırsatlar asla bitmez. Öngörülemeyen kar fırsatları ya da kayıplar için sızlanmamalı, yeni fırsatlara odaklanmalısınız.

Son söz olarak borsa bir oyun alanı ya da kötü bir yatırım alanı asla değildir.

Borsa sırrı kısa vadede çok para kazanma iç güdüsünden kurtulup, mantıksal ve doğru öngörüler ile kararlar alınması gereken bir yatırım alanı.

Herkese bol kazançlar.