Tarihi Sulusokak Yağıbasan Medresesinde düzenlenen programa Valimiz Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcıları, Genel Sekreter ve Tokat halkı katıldı.

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada Milli Mücadele döneminde, tüm olumsuzluklara rağmen yüce Türk Milletimizin büyük bir azimle olağanüstü bir destan yazarak Cumhuriyete ulaştığını ifade etti. Cumhuriyete giden süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisimizin de oldukça zor şartlar altında oluştuğunu belirten Rektörümüz, Meclisimizin büyük fedakârlıklarla Gazi unvanı alarak Kurtuluş Savaşını yönettiğini, bu mücadelede Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın başarılı yönetimi ve Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan hayati kararlar sonucunda Milli Mücadelenin zaferle sonuçlandığını belirtti. Rektörümüz tarihi bir mekânda etkinlikler düzenlenmesine katkılar sunan Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza da teşekkürlerini sundu. Rektörümüz, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözlerine yer vererek konuşmasını sonlandırdı.

Programda İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Sancaktar konuşmacı olarak yer aldı. Sancaktar, Milli Mücadele döneminin genel özelliklerinden bahsederek 1. Türkiye Büyük Millet Meclisinin oluşum süreci ile ilgili detaylı bilgileri dinleyicilere aktardı.

Program sonrasında Prof. Dr. Fatih Mehmet Sancaktar’a Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından hediye takdimi yapıldı.

Turhal'lı Öğrenciden Örnek Davranış: Yarışma Ödülünü Gazze'deki Çocuklara Bağışladı Turhal'lı Öğrenciden Örnek Davranış: Yarışma Ödülünü Gazze'deki Çocuklara Bağışladı

Murat Berber   Kelkit Gazetesi (Özel)