Turhal'da yapılmaya başlanan çalışma ile, trafik levhalarını asfalt yolların üzerine çizerek, özellikle yaya geçidi, hız sınırı ve okul bölgesi gibi önemli noktalarda sürücülerin dikkatini çekmeyi hedefliyor. Mimarsinan Mahallesi İlkokulu çevresinde başlatılan çalışma ile birlikte, şehrin diğer bölgelerinde de benzer uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor. Trafik levhalarının asfalt zemin üzerine çizilmesi, sürücülerin ve yayaların kurallara daha fazla uymasına ve trafikte daha güvenli bir ortamın oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şehrimizde trafik güvenliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Yürüttüğümüz bu proje ile sürücülerin dikkatini çekmek ve trafik kurallarına uyumu artırmak istiyoruz. Mimarsinan Mahallesi'nde başlattığımız bu çalışmayı, şehrimizin diğer bölgelerine de yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Amacımız, güvenli ve düzenli bir trafik ortamı oluşturarak hem sürücülerin hem de yayaların daha huzurlu bir şehirde yaşamasına katkıda bulunmak" dedi. 

Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor Tokat'ta Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel El Sanatları Yeniden Canlanıyor

Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar