Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki tarımsal üretimin planlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı başkanlığında toplanan Tarımsal Üretimin Planlanması Teknik Komitesi, 2025-2027 yılları için 3 yıllık Bitkisel Üretim Planı'nı onayladı.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, ilgili birim müdürleri, üniversite temsilcileri, çiftçi örgütleri ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz” Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz”

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, yaptığı açıklamada, Tarım Kanunu'ndaki son değişiklikler ve "Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik" hakkında bilgi verdi. Buna göre, illerde Valilik onayıyla oluşturulacak teknik komiteler, her yıl 3 yıllık bitkisel üretim planlarını onaylayacak.

Üretim planlamasının temel amaçlarının; gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin ve kalitenin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin tesis edilmesi olduğu belirtildi. Bakanlık, arz-talep ve yeterlilik durumuna göre hangi ürünlerin üretileceğini ve üretim miktarlarını belirleyecek.

Toplantıda, Tokat İli için hazırlanan 2025-2027 dönemi Bitkisel Üretim Planı, teknik komite üyeleri tarafından onaylandı ve Bakanlığa gönderilmek üzere kabul edildi.

Kaynak: Bülten