Tokat Merkez Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) 10 - 20 Ağustos 2026 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programında öğrenciler, teknoloji ve tasarımla dolu iki haftalık bir süreci geride bıraktı. Hafta içi 10.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen kurs boyunca katılımcılar; 3 boyutlu düşünme becerisi kazanarak dijital modelleme ve 3B yazıcı teknolojilerini uygulamalı olarak deneyimledi. Bilgisayar ortamında kendi tasarladıkları ürünleri 3B yazıcılarla somut nesnelere dönüştüren öğrenciler, teorik bilgiyi üretime aktarma fırsatı buldu.
İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ HÜSEYİN KIR’DAN ÖĞRENCİLERE DESTEK
Eğitim süreci boyunca çalışmaları yakından takip eden İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürü Vahap Gül, BİLSEM’i ziyaret ederek öğrencilerin projelerini inceledi. Öğrencilerle sohbet eden ve üretilen modeller hakkında bilgi alan protokol üyeleri, gençlerin teknoloji üretme konusundaki heyecanına ortak oldu.
Geleceğin tasarımcı ve mühendis adaylarını bir araya getiren kurs, öğrencilerin ürettikleri eserleri sergiledikleri kapanış etkinliği, başarı belgelerinin dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle noktalandı. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Şubesi yetkilileri, öğrencilerin dijital becerilerini ve tasarım kabiliyetlerini artırmaya yönelik bu tür teknoloji ve atölye çalışmalarının önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.





