21 Mayıs Salı akşamı Tokat'ta heyecan dolu bir tiyatro gösterisi gerçekleşecek. Tokat 26 Haziran Kültür Merkezi'nde saat 20:00'de sahnelenecek "Mahser-i Cümbüş" adlı oyun, tiyatroseverler tarafından büyük ilgi görüyor.

Oyuncular:

Yiğit Arı
Burak Satıbol
Ayhan Taş
Özlem Türay
Ayça Işıldar Ak
Fatih Günay

Mahşer-i Cümbüş Tiyatro Topluluğu, 2001 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde okuyan 6 öğrenci tarafından kuruldu. Daha sonra 2 üyenin daha katılmasıyla kadrosu tamamlandı ve geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli özelliklerinden biri olan doğaçlama geleneğini devam ettiriyor.

Topluluk kurucuları Yiğit Arı, Burak Satıbol, Ayhan Taş, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak ve Fatih Günay, Ankara Üniversitesi'ndeki hocaları Yrd. Doç. Dr. A. Kadir Çevik'in doktorasını doğaçlama tiyatro üzerine yapması sayesinde bu alana gönül verdiler. Okul yıllarında kurdukları sıkı uyum, mezuniyetin ardından iş hayatına da birlikte atılmalarına vesile oldu ve 2001'de Mahşer-i Cümbüş Tiyatro Topluluğu'nu kurdular.

Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik

Günümüzde 18. yaşını dolduran Mahşer-i Cümbüş, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde gösteriler sergiledi ve festivallere katıldı. Ayrıca 2007 yılından itibaren televizyon programlarında da yer aldı ve Tiyatro Sporu ile Beyin Fırtınası gibi doğaçlama performanslarıyla tanındı.

Grubun, 2006-2021 yılları arasında 150 kişilik kapasitesi ile Beyoğlu'ndaki Hayalhane adlı sahnesi oldu. Ancak 2021'de pandemi nedeniyle kapatılmak zorunda kalan Hayalhane, şimdi Trump Gösteri ve Tiyatro Salonu'nda yeni mekânında faaliyetlerine devam edecek.

Muhabir: Sabriye Er