Çerkes Kültürünün Temel Kavramı "Haynape" Araştırıldı Çerkes Kültürünün Temel Kavramı "Haynape" Araştırıldı

Rektör Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında, “Çanakkale Savaşı tüm dünyaya, azmin, vatan sevgisinin ve fedakârlığın ne denli büyük bir güç olduğunu gösteren bir destan olarak yazılmıştır. O günlerde, Anadolu'nun her köşesinden gelen vatan evlatları, özgürlük ve bağımsızlık için omuz omuza vererek, düşmanın üstesinden gelmişlerdir. Çanakkale, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir milletin var olma mücadelesinin destansı bir ifadesidir” dedi. Rektör Yılmaz, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde canlarını feda eden tüm Şehitlerimize ve Gazilerimize rahmet dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Akabinde Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yaşar tarafından “Çanakkale Cephesi'nde Türklere Karşı İşlenen Savaş Suçları” adlı konferans gerçekleştirildi. Yaşar konferansında Çanakkale Savaşı sürecinde yapılan insanlık ve savaş suçları konusunda detaylı bilgileri dinleyicilere aktardı. Konferans sonrasında TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz tarafından Doç. Dr. Hakan Yaşar’a teşekkür belgesi takdimi yapıldı. Konferans sonrasında Üniversitenin Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Halk Müziği Dinletisi gerçekleştirildi.
Dinleti sonrasından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu tarafından müzisyen hoca ve öğrencilerimize teşekkür belgesi takdim edildi ve günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirildi. Türk Milletinin tarihsel süreçte hiçbir zaman kötü tarafta yer almadığını belirten Valimiz, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Şehitlerimize ve Gazilerimize Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)