Reşadiye'de Kar Yağışı Etkili Oldu Reşadiye'de Kar Yağışı Etkili Oldu

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümünde yayınladığı mesajın tamamında şu ifadelere yer verdi;  
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Çanakkale Zaferinin 109.yıl dönümünü gururla kutluyor şehitlerimizi minnetle ve rahmetle yâd ediyoruz.  
Zor zamanlarda ortaya çıkan milli zekâ ve ruh tarihin her devrinde büyük destanların yazılmasına vesile olmuş milli bir fıtrattır.  1. Dünya Savaşının en kanlı muharebesi olan Çanakkale Muharebesinde devletin ve milletin maruz kaldığı bariz yok edilme tehdidine karşı mutlaka insanüstü bir mücadele gerekiyordu. Bir komutan, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!” diyorsa topyekûn yok edilme planını görmüştür ve başka çare bulamamıştır. Bu emri vermek çelik gibi bir irade gerektirir ve bu irade Mustafa Kemal ‘de vücut bulmuştur.  Çanakkale, bu çelikten iradenin ve okuldan kaçıp cepheye koşan öğrencilerin, 15’inde vatan savunmasına katılan Tokatlı On Beşlilerin, 276 kiloluk mermiyi sırtlanan Seyit Onbaşıların, vatana kurban olduğunu bilerek savaşa katılan Kınalı Alilerin yani bütün vatan evlatlarının ortak zaferidir.   
Çanakkale, iman ve irade başta olmak üzere akıl, tedbir, teknik hazırlık ve savaş taktiklerinin bütünleştiği ruhi ve fiziki uyumun zaferidir.  
Çanakkale,  sadece Türk Milletinin değil bütün mazlum milletlerin acımasız emperyalist sistemlere karşı galip gelebileceğinin destansı bir göstergesi, gücünü yalnızca Allah’tan alan mazlumların iman tazelemesidir. 
Çanakkale 1915’te Birinci Dünya Savaşının değil insanlığın geleceğinin kaderini değiştiren kırılma noktasıdır. 
Bizler yakın geçmişte yaşananları bir an bile unutmadan, gelecekte daha büyük acıların yaşanmasına engel olmak için inançlı, bilinçli ve çalışkan olmak zorundayız. Bilim ve teknolojiyle birlikte yeni küresel sistemlere hâkim olmak; insanlığın geleceğine hak, adalet ve özgürlükler adına söz sahibi olmak zorundayız. Üzerimizdeki sorumluluk Seyit Onbaşıdan, Kınalı Ali’den, Yahya Çavuş’tan, Mustafa Kemal Atatürk’ten daha az değildir. Bu bilinci, ruhu her an yaşamalı gelecek nesillere eksiksiz aktarmalıyız. 
Dedelerini şehit ve gazi veren milletimizin Çanakkale Zaferini kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatana ve millete ömrünü vakfeden, ebediyete irtihal eden bütün gazilerimize rahmet diliyor, minnet duyuyor, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)