Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ayçiçeği üreticilerinin yanında yer almaya devam ediyor. Yağışsız geçen 2024 yılında kıraç alanlarda üretimin artırılması amacıyla çiftçilere ayçiçeği tohumluğu desteği sağlandı.

Tohumluk Temini Gerçekleştirildi
Bakanlık destekli Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, Tokat merkez başta olmak üzere Erbaa, Niksar, Zile, Turhal, Pazar ve Artova ilçelerinde toplam 37.140 dekar alanda ekimi yapılan ayçiçeği için 1.857 çiftçiye tohumluk temin edildi.

Tokat'ın Manevî İklimi: Tarihi Köklere Sahip Bir Şehir Tokat'ın Manevî İklimi: Tarihi Köklere Sahip Bir Şehir

Bir 2 kişi ve biçerdöver görseli olabilir

Toplam bütçesi 14 milyon 206 bin lira olan proje kapsamında, üreticilere sunulan tohumluklar sayesinde 11.142 ton ayçiçeği ürünü elde edilmesi bekleniyor. Bu ürünün il ve ülke ekonomisine 167.130.000 lira katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, projeye verdikleri destek için başta Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumakla olmak üzere tüm emeği geçen yetkililere teşekkür etti. Müdür Şahin, 2024 üretim sezonunun tüm üreticiler için kazasız, belasız, bol bereketli ve kazançlı bir yıl olmasını temenni etti.

Muhabir: Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü