6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerden birisi de Adıyaman'ın Sincik ilçesi oldu. Depremin yaralarını sarmak için Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ve teknik personel, Sincik ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde takip ediyor.

Sincik ilçesinde yapılan yardım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler "Meydana gelen deprem hepimizi derinden yaraladı. Ülkemiz için vatandaşlarımız için tüm Türkiye gibi Turhal'ımızda tek yürek oldu. Bizde Turhal Belediyesi olarak Adıyaman'ın 16 bin nüfuslu Sincik ilçesinin yeniden imar ve inşasına destek olmak için ekibimizle birlikte buraya geldik. Depremden zarar görmüş yol bina altyapı gibi bileşenlerin incelemelerini yaparak yapılacak olan onarım ve imar çalışmalarının planlarını hazırlıyoruz" dedi.

'25 ADET KONTEYNER EV KURULUYOR'

Sincik'li depremzedelerle her fırsatta sohbet eden Başkan Bekler yerel halkın ihtiyaçlarını da dinlediklerini belirterek "Burada Sincik Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Korkut ile birlikte sokak sokak gezerek vatandaşlarla sohbet ediyoruz. Allah razı olsun. Herkes bizi sanki Sincikli gibi karşıladı. Hiç yabancılık çekmeden sanki kendi dedemin elinden tutar, elini öper gibi samimiyetlerini hissettik. Sohbetlerimiz sırasında ihtiyaçlarını da dinliyoruz ve ona göre çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu ihtiyaçlar içerisinde en önemli olanı da konteynır ev ihtiyacı oldu. Burası yüksek bir kesim, şu an bile yaklaşık 50 santimetre kadar yerde kar var ve hava soğuk. Biz de Turhal'dan Sicik'e gönül köprüsü kurarak bu ihtiyacı karşılamak için ilk etapta 25 adet konteyner siparişimizi verdik. Şu an da alt yapını ve yer tespitini yapıyoruz. En kısa zamanda kurulumlarını yapıp teslim edeceğiz. Bu memleket hepimizin biz her zaman biriz ve beraberiz. Bugünleri birlikte aşacağız" diye konuştu.

Tokat'ta Toplu Taşımada Değişiklik: Halk Otobüsleri Güzergah ve Sefer Saatleri Güncellendi Tokat'ta Toplu Taşımada Değişiklik: Halk Otobüsleri Güzergah ve Sefer Saatleri Güncellendi

Editör: TE Bilişim