26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen törende Tokat’ta ikamet eden ve sağlık sorunları nedeniyle evde bakım hizmeti alan, yatağa bağımlı olarak bir başkasının yardımıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bakım hizmeti vermek üzere hedeflenen projenin tarafları olan Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Gültekin Çakmak protokolü imzaladı.
Programda, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin proje ile ilgili bilgi verdi.
Vali Dr. Ozan Balcı ise konuşmasında, proje kapsamında, ilimizde ikamet eden ve sağlık sorunları nedeniyle evde bakım hizmeti alan, yatağa bağımlı olarak bir başkasının yardımıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışan 65 yaş üstü vatandaşlara bakım hizmeti verileceğini söyledi.
Tokat’ta 3 yıldır başarıyla devam eden Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi ile de bugüne kadar 52 ekiple 76 bin hanede 273 bin kişiyi ziyaret ederek hem sağlık hizmeti verdiğini hem de vatandaşların yaşama dair hayatlarını kolaylaştırdığını söyledi.

Pazar'da Çiftçilere Nohut, Çerezlik Ayçiçeği ve Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı Pazar'da Çiftçilere Nohut, Çerezlik Ayçiçeği ve Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Devletin varlık sebebinin vatandaşın yanında olmak olduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Dışarıda biri üşürse biz ısınamayız. Dışarıda bir vatandaşımız rahatsızsa, bir derdi, sıkıntısı varsa biz rahatsız oluruz. Bizim devlet geleneğimiz vatandaşımızın yanında olmaktır. Biz vatandaşını önemseyen merhamet üzerine kurulu bir devletiz. Kimsesi olmayanların yanında olacağız. Hazır ve nazır olacağız. ” dedi.
Çınarın Gölgesinde Projesinin Valilik koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destekleriyle yürütüleceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzası gerçekleştirildi.Programa Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Gültekin Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, TOGÜ Tıp Fakültesi yetkilileri ve sağlık sektörü temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim