İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yılı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Törende Plevne Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro ve koro gösterisi sunuldu. Gösteride Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı nasıl yazdığını anlatan tiyatro sergilenirken İstiklal Marşı’nın 10 kıtası öğrenciler tarafından okundu. Törene Vali Ozan Balcı, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon ve 48'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Ayhan Ocak, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Jandarma Komutanı Albay Bahri Bostancı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tokat Valisi Ozan Balcı, "Zor imkânlara rağmen topyekûn İstiklâl mücadelesi vermiş bir millet olarak tarihimizi, vatanımızın ne şartlar altında kurtulduğunu ve hangi badireler neticesinde kurulduğunu gelecek nesillerimize aktarıp, çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız. İstiklal Marşımızın kabulünün 101'inci yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Öğrencilerimize Tokat’a tarihimize yakışır bir şekilde bu programı hazırladıkları için teşekkür ediyorum" dedi. Programın sonunda okullar arasında yapılan İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Ozan Balcı tarafından verildi.

Başçiftlik'te Altyapı ve Sanayi Yatırımları için Önemli Görüşmeler Başçiftlik'te Altyapı ve Sanayi Yatırımları için Önemli Görüşmeler

Editör: TE Bilişim