29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Tokat Belediyesi 2021 yılının İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak kabul edilmiş olmasından yola çıkarak anlamlı bir etkinlik düzenledi. Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı üzerindeki Tokat Belediyesi otoparkında vatandaşlar için açık hava sineması organizasyonu yapıldı. Organizasyonda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan Akif filmi izletildi.
Ülkelerin, milletlerin önemli ve özel anlarının olduğu vurgulayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Biz de tarihimize baktığımızda özellikle en son dönemlerde Kurtuluş Savaşı, İstiklal ve istikbalimizin gerçekten yegane var olmasıyla alakalı çok önemli bir mücadele ve o mücadelenin sonunda Cumhuriyetimiz kuruldu. Şu anda 98 yaşında. Bu yıl İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı. 1921 yılında İstiklal Marşımız kabul edilmiş ve biz 100 yıldır bu marşımızı her yerde okuyoruz. Bizde bu manada bu yıla has İstiklal Marşı yılı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilan edilen bu yılı aynı zamanda taçlandırma anlamında ortaya koyan yapıt eser olan 'Akif' filmini istedik ki genç kardeşlerimizle Tokat halkımızla birlikte beraberce izleyelim" diye konuştu.

Tokat'ın İşgücü Piyasası Fotoğrafı Çekildi: Tokat'ta En Fazla Çalışan Meslek Grupları Belli Oldu Tokat'ın İşgücü Piyasası Fotoğrafı Çekildi: Tokat'ta En Fazla Çalışan Meslek Grupları Belli Oldu

Editör: TE Bilişim