Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Tokat'ın Acil Çözüm İhtiyacı: AFAD Lojistik Merkezi ve Kentsel Dönüşüm

Belediye Kentpark tesislerinde düzenlenen toplantıda Tokat'a yapılan yatırımlar ve yapılmakta olan projelerle ilgili bilgiler veren Milletvekili Beyazıt; “Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçince yüzde 70'i bitmemiş bütün işler durdurulduğu halde, Tokat bundan istisna oldu, bütün bakanlıkların yatırımları hepsi buraya aktı” dedi.

Milletvekili Beyazıt, Tokat'ta 107 okulun yeniden yapıldığının altını çizerek; “Türkiye'de hiç bir ilinde olmadığı kadar Tokat'ta okullar yeniden yapılıyor. Tokat deprem bölgesi özellikle Niksar Karadeniz hattında olan önemli bir başkent. Şu anda 107 tane okul yeniden yapılıyor. Türkiye'nin hiçbir döneminde böyle büyük bir kampanya olmadı. 97 tane okul güçlendiriliyor, kalanlarının da tamamı önümüzdeki yıl yapacak şekilde planlıyoruz. Şu anda 10 milyon tane fidan kendi imkanlarımızla üretildi ve Tokat'ta her tarafa dikiliyor. En büyük hayalim Niksar'ı ceviz ormanları haline getirmekti, asma yapraklarından üzüm bağlarına bütün bu fidanlarla ilgili konu şu anda topraklarla buluşuyor. Hem Niksar'da hemde Kazovasında toplulaştırma ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.“Tokat ölçeğinde bir şehirde ikinci havaalanı tek Tokat'a yapılıyor”OSB gelişirse Niksar'ımız büyür ve gelişir diyen Beyazıt; “Eğer organize sanayi bölgesinin okullarını, kreşlerini, arıtmasını yaparsak biz oraya yatırımcı koşa koşa gelir çünkü burası 6. Bölge. Şu anda orayla ilgili çalışmaları başlattık, belli yerlerde tarım alanları var, inşallah onu da bakanımızla görüşüp orayı da almak suretiyle o hadiseyi de çözeceğiz. Tokat havaalanı Tokat açısından en büyük mucizelerden birisidir. Tokat ölçeğinde bir şehirde ikinci havaalanı tek Tokat'a yapılıyor, şu anda yaptığımız havaalanı İstanbul, İzmir, Ankara havaalanlarından sonra en büyük havaalanı. Sivas havaalanının üç katı, Amasya havaalanının 4 katı, orduya yapılan havaalanının 4 katı büyüklüğünde. Yani bunun sebebi, burası tarım kenti, burası turizm kenti, burası kültür kenti. Eğer siz o havaalanından günlük olurda uçarsanız, buraya yatırımcı gelir, buraya turist gelir, gezmek için insanlar gelir” dedi.

“Ünye-Niksar yolunun yapılmasıyla burası ticaret merkezi olacak”

Niksar'ın can damarı bütün bunlarla birlikte şehir yapacak olan hadise bizim Niksar-Ünye yolu dediğimiz yolun yapılmasıdır. Çok pahalı bir yoldu, yıllardan beri konuşuldu değerlendirildi ama şimdi 2022 Yatırım programına alındı. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, bakanlarımızdan emeği geçen vekillerimizden herkesten Allah razı olsun. Bizim en önemli olan hadise yatırım programına alınmasıydı, inşallah önümüzdeki sene de ihalesini yaptığımız zaman biz Rusya'yı, Karadeniz'i çok hızlı şekilde buraya getirdiğimiz zaman, bizim mallarımız hemen kamyonlara yüklenip okyanusa açıldığı zaman bir taraftan uluslararası uçaklar, bir taraftan Niksar-Ünye yolunun işlevliği ile çok büyük bir ticari merkez haline gelecek burası. Şu anda dönekseyi Niksar'a bağlayan yolun buradan geçmesi çok büyük bir anlam kıymet ifade edecek, OSB'nin yanında olması büyük bir değer katacak. En büyük hedefim en büyük hayalim bunun gerçekleşecek olması ömrümüz yeterse de inşallah buranın açılışını hep beraber görmüş olacağız.

“Tokat'ta çok fazla yatırım oldu ve devam ediyor”

Milletvekili Beyazıt sözlerini; “Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçince yüzde 70'i bitmemiş bütün işler durdurulduğu halde, Tokat bundan istisna oldu. Bütün bakanlıkların yatırımları hepsi buraya aktı. Mesela şehircilikle ilgili olarak Niksar'da büyük bir proje devam ediyor. Tabiki halkımızın biraz canı yanıyor sıkıntılar çekiyoruz, ama nolur biraz sabredin. Şu anda Niksar'a bin yıla hitap edecek alt yapı hadisesi yapılıyor. Elbette toz olacak, sıkıntı olacak, dükkanlar kapalı olacak belli problemleri yaşayacağız ama bunlara katlanacağız sonuçta Niksar'ın alt yapı sorunları çözülüyor.Talazan yolunda çalışmalar devam ediyor, İçişleri bakanımız da Tokat'a geldiğinde belirtti 10 Milyon liralık ihaleye çıktılar. Şimdi ihalesi yapılıyor, Talazan köprüsüne kadar orası bisiklet yollarıyla, o bölgede mesire alanıyla belki de Türkiye'nin en güzel yollarından birisi olacak.

 Burası herkesin gelebileceği soluklanacağı bir şehir haline gelecek. Sizden ricam, Başçiftlik yolunu bağlayan yolla ilgili bütün oradaki arazi sahipleri hemşerilerimden gerekli izinleri vermelerini rica ediyorum, yine Niksar yolu ile ilgili olarak yol geçecek bazı bölgelerdeki arazi sahibi hemşerilerim izinleri versinler ve yollar yapılsın ve işler hızlı bir şekilde sürdürülsün. İnşallah 2022 yılında Niksar-Tokat tolumuz tamamlanmış vaziyette hizmete açılmasını arzuluyoruz.İnşallah bir sene içerisinde bu söylediklerimizin yapılmasıyla birlikte Niksar'ımızda çok  büyük değişiklikler olacak o zaman nüfus gelmeye başlayacak, nüfus artışı olacak büyükşehirlerdeki insanlarımız geri dönecek ve buralar yeniden kalkınacak. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki, Niksarlılar girişim yapsınlar, girişim yapacak olan müteşebbisler bu sistem devam ettiği sürece para kazanacaklar. Dövizin yükselmesinin kıymeti yok, ihracat edecekler, ihracat edince daha fazla döviz daha fazla para kazanacaklar.

“Güçlü bir ülkeyiz, artık dünyada oyun kuran bir ülkeyiz”

Türkiye Cumhuriyetleriyle yapılan işbirliği hadisesi son derece önemli bir hadise. Göreceksiniz Türkmenistan'da bu işin içine girdi şimdi, inşallah oralardaki kaynaklar da buraya akacak.

 Suudi Arabistan'da gelecek yarın. Alternatifleri yok, Amerika'nın dümeniyle yola gidemezler. 10 Bin tane silahlı tırı Pkk'ya götüren Amerika değilmi, bu silahı bize karşı kullanıyor.

 Biz bugün güçlü bir ülkeyiz, artık dünyada oyun kuran bir ülkeyiz. Fransa, Almanya, Amerika, Çin, Rusya neyse biz varız. Libya'da, Irak'ta, Suriye'de biz varız bunu da belirtmek isterim” şeklinde noktaladı.Toplantının ardından Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, Kaymakam İlhami Doğan'ın da iştirakiyle, yapımı devam eden Yeni Hükümet Konağında incelemelerde bulundu.

Hükümet Konağının dış cephe yalıtım ve iç yapı çalışmalarının devam ettiği, 2022 yılı içerisinde binanın açılışının gerçekleştirileceği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim