16 Kasım 2021 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği 9’ncu Olağan Genel Kurulu’nda genel başkanlığına adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.
16 yıldır Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Başkan Köten, ''Damızlık birlikleri 81 ilde kurulmuş olup, Tarım Bakanlığına bağlı ve bakanlık ile birlikte ortak projeler yapan, yaklaşık 1 milyon 100 bin üyesi olan güçlü bir sivil toplum örgütüdür. Nasip olur da seçilirsek öncelikli hedefimiz ülke hayvancılığımıza, üreticimize ve birliklerimize hizmet etmektir. Her zaman üreticimizin yanında olmayı hedefliyoruz. Üreticilerimizin sorunlarına çözüm bulmak için bütün gücümüzle çalışacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Benim de yönetimde bulunduğum dönemde Ankara Polatlı da Merkez Birliğimiz tarafından 110 dönümlük bir yer satın almıştık. Amacımız buraya Türkiye’nin en büyük ve en modern boğa sperma, embriyo üretim tesisini kurmaktı. O dönem maalesef bunu gerçekleştiremedik. Bu dönem yeniden seçilirsek burada üretilen yerli ve milli boğa spermalarını başta iç piyasa olmak üzere Türki Cumhuriyetler ve Balkanlara pazarlamak istiyoruz'' diye konuştu.

Tokat'ta Bahar Verimli Geçiyor: Süper Kaliteli Kirazlar 100 TL'den Alıcı Buluyor Tokat'ta Bahar Verimli Geçiyor: Süper Kaliteli Kirazlar 100 TL'den Alıcı Buluyor

Editör: TE Bilişim