Resmi Gazete'nin 25 Şubat 2021 tarihli 31406 sayılı yayınında yürürlüğe giren kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakkındaki tebliğ yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" çerçevesinde çiftçilere verilen 2022 yılı yüzde 50 hibe desteği başvuruları başladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan tüm çiftçilere bireysel sulama sistemleri almak için başvurmaları durumunda, kurulacak olan sistemin yüzde 50'sine (KDV hariç) hibe desteği verilecek.

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK GİDERLER

Tarla içi yağmurlama, mikro yağmurlama, damla sulama ve yüzey altı damla sulama sistemi kurulması ile güneş enerjili sulama sistemleri kurulması başvuruları kapsamında; güneş paneli, pompa, filtre, kontrol ünitesi, sayaç, vantuz, manometre, ana ve yan dallara ait borular, bağlantı ekipmanı, vanalar, damlatıcı ve yağmurlama ekipmanları giderlerine yüzde 50'sine (KDV hariç) hibe desteği verilecektir.

KİMLER BAŞVURABİLİR

Tokat'ta Koyun Sayısı Artıyor Tokat'ta Koyun Sayısı Artıyor

Güncel Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla; Gerçek Kişiler, Tüzel Kişiler (Kollektif, limited, anonim şirketleri), Sulama Kooperatifleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Sulama Birliklerinde başvuru yapılmaktadır.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

Başvurular 28 Şubat’a kadar elden ya da noterden onaylı vekaleten belgesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde yapılmaktadır.

Editör: TE Bilişim