Tokat İl Genel Meclis Başkanı Av. Erol Duyum Başkanlığında gerçekleştirilen Şubat Ayı İl Genel Meclisi Toplantısı, depremde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Toplantı öncesinde Tokat İl Özel İdaresi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 6 Şubat depremlerine yönelik hazırlanan duygu yüklü video izlendi. Tokat Valisi Sayın Numan Hatipoğlu Başkanlığı’nda oluşturulan deprem faaliyetlerinin anlatıldığı ve sosyal medyada yoğun ilgi gören film duygu dolu anlara sahne oldu.

6 Şubat Depremlerine ilişkin videonun hemen ardından İl Genel Meclisi toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada şunlara değinildi:

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemiz büyük bir afetle uyandı. Saat:04.17’yi gösterdiğinde ansızın gelen depremle Türkiye’nin büyük bir bölümü şiddetle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak kayıtlara geçen deprem tarihte yaşanan en büyük depremdi.

65 saniye süren depremde; Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde şiddetli bir şekilde hissedildi. Her saniyesi kazındı hafızalara. Ülkemiz en acı günlerinden birini yaşıyordu. Zaman birlik olma zamanıydı.

Depremin ilk saatlerinin hemen ardından Tokat Valisi Sayın Numan Hatipoğlu Başkanlığında tüm kurum temsilcilerinin katılımıyla AFAD’da toplanıldı. Tokat İl Özel İdaresi ekipleri hızlı bir şekilde koordine edilerek görev yerleri Adıyaman’a yola çıktı. Yüzlerce personel görev aldı. İl Özel İdaresi iş makineleri hızlıca Adıyaman’a ulaştırıldı.

Tokat’ta binlerce insan yardım için seferber oldu. Tokat Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında ilk saatlerde 6 Tır dolusu malzeme depremzede kardeşlerimiz için yola çıktı.

Adıyaman Gölbaşı İlçesi başta olmak üzere, kim yardım talep ettiyse hızlıca yerine getirmeye gayret ettik. Devlet-Millet el ele yaralarımızı sarmaya başladık. Tokat İl Özel İdaresi ekipleri, diğer kurtarma ekiplerine, araç ve ekipmanlarına gerekli tüm müdahaleleri, onarımları yaptı.

Tokat İl Özel İdaresi olarak bütün ekiplerimizle, tüm kalbimizle tüm Türkiye oradaydık. Vefat eden kardeşlerimizin anısına hazırladığımız kısa filmimizi hazırlarken o gün yaşananları bir kez daha derinden hissettik. İl Genel Meclisi toplantımızda alınan kararların Tokat'ımıza hayırlı olmasını diler, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileriz.” ifadelerine yer verdi.

Tokat’ta Engelli Bireylerin Askerlik Heyecanı Tokat’ta Engelli Bireylerin Askerlik Heyecanı

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar