Tokat'ta 18 Nisan günü meydana gelen depremin ardından, yaraların sarılması için hummalı bir çalışma başlatıldı. Yetkililer ve vatandaşlar, dayanışma ve özveri örneği göstererek depremin izlerini silmeye çalışıyorlar.

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Milletvekilleri Cüneyt Aldemir ve Yusuf Beyazıt, İl Müftüsü Esat Yapıcı,İlçe Müftüsü Muhammet Karakış depremden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyaretlerde depremzedelerin ihtiyaçları ve acil durum planları görüşülürken, moral ve destek sağlandı. Depremin en çok etkilediği yapılardan biri olan Malum Seyit Tekke Camii ve Türbesi de inceleme kapsamına alındı. Camide oluşan hasarlar değerlendirildi ve gerekli restorasyon çalışmaları için planlar yapıldı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybının yaşanmadığı depremde, 6 caminin hasar gördüğü belirlendi. Yetkililer, hasarlı camilerin onarımı için en kısa sürede ihaleye çıkılacağını ve çalışmaların hızla tamamlanacağını bildirdiler.

Depremin ardından başlatılan dayanışma kampanyaları da devam ediyor. Birçok kurum ve vatandaş, depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu.

Merkür Jet Erbaaspor İçin Play-Off Heyecanı Başlıyor Merkür Jet Erbaaspor İçin Play-Off Heyecanı Başlıyor

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)