Tokat Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi’nde başlatılan altyapı çalışmaları tamamlandı. 2 bin 500 metre yağmur suyu, 1700 metre içme suyu, 1000 metre de kanalizasyon hattı çalışmasının gerçekleştirildiği mahallede üst yapı çalışmaları da tamamlanarak yollar trafiğe açıldı.

Çalışmalar sonrası mahalleyi ziyaret eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu: “Şehrimizin en önemli geçiş noktalarından Esentepe Mahallemizin Atatürk ve Orhan Gazi Caddelerimizin kesişme noktasındayız. Bir süredir bu bölgede çalışmalar yapıyorduk. Hem burada trafik seyrinin iyileştirilmesi için asfalt çalışmamız, hem de asfaltın altına yapmış olduğumuz yağmur suyu hattımız, kanalizasyon hattımız ve mahallenin belli bölgelerindeki içme suyu yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Dün itibariyle çalışmamız bitti. Bugün itibariyle de tamamen bitmiş şekliyle caddelerimizi trafiğe açmış bulunmaktayız. Trafiği rahatlatmak için bu kesişme noktasında geometrik değişiklikler yaptık. Daire şeklindeki kavşağı iptal ederek onun yerine trafiğin akışkanlığını sağlayacak daha modern bir modeli bu noktada uyguladık. Mahallede daha önceden yaşanan baskınların bu çalışmayla önüne geçildiğine dikkat çeken Başkan Eyüp Eroğlu “Çok güzel oldu. Şu anda pırıl pırıl bir asfaltımız var. Yoğun yağışlarda problem yaşadığımız bu noktalarda artık hızlı bir şekilde suyun deplase edecek mazgallar ve bağlantısındaki yağmur suyu hattımız bu mahallemize yakıştı” dedi. 

Tokat Kebabı: Tokat'ın Meşhur Lezzeti Tokat Kebabı: Tokat'ın Meşhur Lezzeti

tokat-belediyesi-esentepe-mahallesinde-calismalari-tamamladi_4092_dhaphoto1tokat-belediyesi-esentepe-mahallesinde-calismalari-tamamladi_4092_dhaphoto3