"Çevre İçin Yollardayız"

“Çevre için yollardayız, gençlerin yanındayız” sloganıyla Türkiye genelinde farkındalık oluşturan Doğa Dostu Tır’ın kampüsteki durağı yoğun ilgiye sahne oldu. Etkinlik alanını ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit ve Genel Sekreter Prof. Dr. Muhittin Demiray, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak öğrencilerle bir araya geldi.

Hem Eğitici Hem Eğlenceli İçerikler

Tokat’ta Sanat Rüzgarı: BELMEK Kursiyerlerinden Muhteşem Sergi!
Tokat’ta Sanat Rüzgarı: BELMEK Kursiyerlerinden Muhteşem Sergi!
İçeriği Görüntüle

Öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin de katılım sağladığı festivalde, sürdürülebilir yaşam pratikleri üzerine odaklanıldı. Gün boyu süren programda şu etkinlikler öne çıktı:

Farkındalık Eğitimleri: Geri dönüşüm, atık yönetimi ve doğa dostu yaşam alışkanlıkları konularında uzmanlar tarafından bilgiler paylaşıldı.

İnteraktif Atölyeler: Katılımcılar, atölye çalışmalarına katılarak çevre dostu uygulamaları yerinde deneyimleme fırsatı buldu.

Canlı Performanslar ve Yarışmalar: Çevre bilincini eğlenceli bir yolla aşılamayı hedefleyen yarışmalar ve canlı performanslar etkinliğe renk kattı.

Sürdürülebilir Kampüs Hedefi

Etkinlik, çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilmesi noktasında önemli bir platform oluştururken, üniversite yönetimi tarafından sürdürülebilirlik odaklı projelerin ve dijital dönüşüm hamlelerinin artarak devam edeceği vurgulandı. Hem eğitici hem de keyifli anların yaşandığı Yeşil Kampüs Festivali, doğa dostu alışkanlıkların yaygınlaştırılmasına yönelik verilen mesajlarla sona erdi.

Kaynak: Bülten