Silahlı soygun amacıyla iş yerine giren şüpheliye, kuyumcu önce “Şaka yapma” diye bağırdı. Şüpheli ise bir el ateş ettikten sonra panikle olay yerinden kaçtı. O anlar, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Olay, saat 11.00 sıralarında Panayır Mahallesi'nde bulunan Fatih A.'ya ait kuyumcuda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, başında şapka bulunan kimliği belirsiz bir şahıs, kuyumcuya girerken önce selam vererek içeri girdi. Ardından aniden elindeki tabancayı çıkararak dükkân sahibine doğrulttu. Şüpheli, yanında getirdiği çantayı tezgâha fırlatıp, "Boşalt kasayı!" diyerek altın ve paraları doldurmasını istedi.
Durumu ilk başta ciddiye almayan iş yeri sahibi Fatih A., yaşananları bir şaka zannederek “Şaka yapma!” diyerek şüpheliye tepki gösterdi. Kuyumcunun beklenmedik tepkisi ve bağırması üzerine tedirginlik yaşayan soyguncu, panikleyerek tabancayla bir el ateş etti. Kurşun, tezgâhın üzerinde bulunan para sayma makinesine isabet ederken, iş yeri sahibi büyük şans eseri yara almadan kurtuldu.
Panik Butonuyla Polis Harekete Geçti
Silah sesinin ardından hızla dükkândan kaçan şüpheli, olay yerinden uzaklaşırken çevrede paniğe neden oldu. Fatih A., hemen panik butonuna basarak durumu emniyet güçlerine bildirdi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
İş yerinin güvenlik kameraları, soygun girişimini tüm detaylarıyla kaydetti. Görüntülerde, şüphelinin dükkâna girişi, silahını çıkarışı, çantayı fırlatışı, kuyumcunun bağırışı ve ardından ateş edilerek kaçış anı net bir şekilde görülüyor.
Polis Şüpheliyi Arıyor
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, kaçan şüphelinin kimliğini belirlemek için güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Çevredeki iş yerlerinin kamera kayıtları da toplanarak olası kaçış güzergâhları kontrol ediliyor. Polis, şüphelinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.




