Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığınırken, cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri ulaşımı zorlaştırdı. Kentte saat 15.30 sıralarında başlayan sağanak, kısa sürede etkisini artırarak birçok noktada günlük yaşamı aksattı. Yaz mevsiminde aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ıslanmamak için bina girişleri, duraklar ve iş yerlerinin tenteleri altına sığındı. Bazı kişiler ise yağışın dinmesini bekleyerek bulundukları noktalarda uzun süre bekledi.

Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı iş yerlerinin önünü de su bastı. Esnaf, dükkanlarına dolan yağmur sularını paspas ve çekçek yardımıyla tahliye etmeye çalıştı. Kentin bazı bölgelerinde rögarların yetersiz kalması nedeniyle yollarda su seviyesi yükseldi.

Kozan'da Aranan 5 Kişi Yakalandı
Kozan'da Aranan 5 Kişi Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Yağışın etkili olduğu güzergahlarda araç sürücüleri ilerlemekte güçlük yaşarken, trafikte zaman zaman aksamalar meydana geldi. Yetkililer, olumsuzluk yaşanan noktalarda gerekli kontrolleri gerçekleştirirken, yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte biriken suların tahliyesi için çalışmalar başlatıldı. Meteoroloji yetkilileri ise ani yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: DHA