Çetin konuşmasına şu şekilde devam etti “93 yaşındaki Mehmet amcamız bizim geleceğimiz duymuş, Ömer Çetin gelirde ben orada olmaz mıyım demiş buralara kadar gelmiş, yüreğine sağlık, gönlüne sağlık, sağ olsun var olsun. Öyle zannediyorum ki bu işin en zor kısmı da bu gençlerimiz umut bağlıyor. Mahallemiz umut bağlıyor. Mehmet amca umut bağlıyor. Sizin bağladığınız bu umudu boşa çıkarmayacağımıza söz veriyoruz söz.
Her gün ayrı bir heyecan, her mitingimizde farklı yüzler, farklı simalar görüyorum. Onlara hoş geldiniz diyorum. Buraya gelmeden özce ziyaretler yaptık. Ziyarete giderken yolların düzelmediğini alt yapı sorununun hala yapılmadığını bununla ilgili verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını dinledik. 5 yıl önce buraya gelip buraların imarı ile ilgili alt yapısı ile ilgili söz verenler, 5 yıl geçti Yeni Mahalleye bir çivi bile çakmamışlar. Yeni Mahalle 31 Mart’ta bunun hesabını soracak.
Biz göreve geldiğimizde göz boyamacılık yapmayacağız. Algı çalışması yapmayacağız. Önce Yeni Mahallenin alt yapı sorununu kökten çözecek, ondan sonra kaldırımına yollarını düzeltecek ve ona da imzamızı biz atacağız biz. 


“İKTİDARA MİLLET GELECEK. HİZMET GELECEK”
Millet gelecek iktidara, Yeni Mahalle gelecek iktidara hizmet gelecek hizmet. Daha önceki dönemde Yeni Mahallede yapmış olduğumuz bilgi evini yine eski görevine döndürecek eski işlevliğini kazandıracak ve orada bir odayı bu bölgenin yaşayan insanların ihtiyacını gidermek üzere sağlıkçılara teslim edecek ve bölgenin sağlık sorununu gidereceğiz onu da biz yapacağız.
Bunun dışında ilçe merkezine gitmekte zorluk çeken, hastaneye gitmekte zorluk çeken Yeni Mahalle sakinleri için buradan servis kaldıracak ulaşım problemini de biz çözeceğiz biz. 
Birçok yerde arazi tabulaştırılması ile ilgili problemler var onlar gittiğimiz yerlerde bize iletiliyor. Onları çözülmediğini görüyoruz. Yeni mahallede de bu sorun var o sorunu da biz çözeceğiz. 
Kanalımız var ancak suyumuz akmıyor. Bizler göreve geldiğimizde kanallardan suyu biz akıtacağız onu da biz yapacağız. 
Mahalleye 5 yıldır çivi çakmayan yönetim Hacıbükü’nden gelen kanalın üstünü ihmal etmiş, üstünü de kapatmamış bunu zaten biz anlayışla karşılıyor yeni mahalleye gelen bu harkın üzerini de yine biz kapatacağız biz. 

Kavak OİM 4 - Erbaa OİM 3 Kavak OİM 4 - Erbaa OİM 3

Göreve geldiğimizde en büyük hedefimiz iş istihdamını artırmak, işsizliği azaltmak için yine irademizi ortaya koyacağız. Önce organize sanayi üzerindeki 2. Etabı bitirecek, onun üzerinden 2 bin kişilik istihdam sağlayacağız. Gençlerimize iş bulacağız aş bulacağız. Yeterimi yetmez 3. Etabı da başlayıp bitirdiğimizde 2 bin kişilik istihdam da orda oluşturarak toplamda 4 bin kişilik istihdam alanı oluşturup gençlerimize iş vereceğiz.  Erbaa’da 59 ay görevde kaldılar yeni mahalleye ne kadar uğradılar bilmiyorum ama konuştuğumuzda Yeni Mahalleye bir tek çivi çakmadıklarını Yeni mahalleliler anlatıyor. Bu gayet normal çünkü 59 ay görevde olan birisi 17 ay Erbaa’ya uğramamış 17 ay izindeymiş, 17 ay izinde olan birisi Yeni mahalle ile ilgili bir proje üretir mi üretmez onun için diyoruz arazi olan değil arazide olan başkan istiyoruz.” İfadelerini yer verdi.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)