Erbaa Kaymakamı Dr. Remzi Demir ile bir araya gelen öğrenciler, onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaymakam Dr. Demir, ziyaretlerinden dolayı minik öğrencilere teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

İlçe Müftülüğünde Manevi Anlar Yaşandı

çocuk görseli olabilir

Erbaa’da Tiyatroya Gönül Veren Öğrenciler Sahneye Çıktı
Erbaa’da Tiyatroya Gönül Veren Öğrenciler Sahneye Çıktı
İçeriği Görüntüle

Ziyaretin ardından öğrenciler, İlçe Müftülüğü’nü ziyaret ederek personelle bir araya geldi ve İlçe Müftüsü Bekir Ertürk’ün misafiri oldu. Müftü Ertürk, minik öğrencilerin ziyaretine dair yaptığı değerlendirmede Hz. Mevlâna’nın şu sözlerini hatırlattı:

"Gönlün huzuru, gönül sahiplerinin huzurundadır. İnsanda iki büyük nişan vardır; birincisi bilgi, ikincisi fedakârlıktır. Bazısında fedakârlık vardır bilgi yoktur, bazısında bilgi vardır fedakârlık yoktur."

bir veya daha fazla kişi görseli olabilir

Müftü, bu sözleri rehber edinerek Mevlâna’yı daha iyi anlamak ve anlatmanın önemine değindi. Bu sene “Huzur Vakti” temasıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini belirten Müftü, çocukların gönül kapılarını Mevlâna’nın hikmetli sözleriyle açmasının büyük bir manevi kazanç olduğunu vurguladı.

Miniklerin Ziyareti Umut Verdi
Bekir Ertürk, miniklerin gözlerindeki merak ve yüzlerindeki sevinç çizgilerinin geleceğin manevi iklimine dair umutları tazelediğini belirtti. İlçe Müftüsü, ziyaretin kurumlarda özel bir atmosfer oluşturduğunu ifade ederek, 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticilerine teşekkür etti.

çocuk görseli olabilir

Kaynak: Bülten