Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Dünya Yetimler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Tokat’ta Aile Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor Tokat’ta Aile Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, öksüz ve yetim çocukların korunması ve desteklenmesi çalışmalarına devam edildiğini duyurdu. İslam dininin yetimlere verdiği önemi hatırlatan İl Müdürlüğü, devletin bu çerçevede yapmış olduğu yatırımlara değindi. Ayrıca kurum bünyesinde yürütülen koruyucu aile, evlat edinme gibi hizmet modelleriyle de çocukların bakımlarının sağlandığına dikkat çekildi.
İl Müdürü Kıymet Boztaş yayınladığı mesajda şunlara değindi:
 ‘’Yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek insanlık adına yapılacak en güzel faaliyetlerden biridir.
Öksüz ve yetimlere sahip çıkmak, onlara iyilikte bulunmak Yüce Dinimiz İslam’ın da emirleri arasındadır. Kuran-ı Kerim’de öksüz ve yetimlere iyi davranılması, onlara haksızlık edilmemesi hakkında pek çok ayet vardır. Peygamber Efendimiz (sav), -eğer kalbinin yumuşak olmasını ve ihtiyacına kavuşmak istersen, yetimin başını okşa ona şefkat göster- buyurmaktadır.
Devletimiz de bu konuda oldukça özenli davranmakta, öksüz ve yetim yavrularımıza kol kanat germekte, sahip çıkmaktadır.
Bu doğrultuda, Bakanlığımız bünyesinde çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için kuruluşlar açılmış, kuruluşlarımızda görevlerinde yetkin personeller aracılığı ile bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız, devletimizin güvenli kanatları altına alınmıştır. Ayrıca Bakanlığımız hizmet modellerinden olan Koruyucu Aile, Evlat Edinme gibi modellerle çocuklarımızın aile yanına yerleştirilmesi sağlanmaktadır.
Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmektedir.
Bu vesileyle, hiçbir çocuğun öksüz ve yetim kalmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; tüm yetim ve öksüz yavrularımıza sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.’’

Editör: Mert Kaya