İddiaya göre, simit dükkanı sahibi Ş.Y., karşısındaki iş yerini işleten akrabası A.K.’yi, dükkanını kendisine devretmediği için korkutmak amacıyla 110 bin TL karşılığında tüfekle saldırı düzenlemeye azmettirdi. Olayın ardından polis ekipleri harekete geçerek üç şüpheliyi tutukladı.

Olay, 10 Mart gecesi Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’nde meydana geldi. A.K.’ye ait simit dükkanına motosikletle gelen yüzü maskeli bir kişi, av tüfeğiyle iş yerine doğru üç el ateş ederek olay yerinden uzaklaştı. Ertesi sabah durumu fark eden A.K., polise başvurarak saldırıyı ihbar etti. A.K., ifadesinde, karşısındaki dükkanın sahibi akrabası Ş.Y.’nin kendisini daha önce “Burayı bana devredeceksin. Sen dükkan açtığından beri iş yapamıyoruz” sözleriyle tehdit ettiğini de belirtti.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, ihbarın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis, iş yeri ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganın motosikletle gelerek iş yerine ateş ettiğini ve kaçtığını tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki araştırmalar sonucunda, saldırıda kullanılan motosikletin kamyonetle taşındığı, saldırının gerçekleşeceği dükkanın yakınlarına getirildiği belirlendi.

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle, olayın Ş.Y. tarafından R.A.’yı azmettirme yoluyla gerçekleştirildiği ve A.O.A.’nın da iki şüphelinin iletişim kurmasını sağladığı ortaya çıktı. Ş.Y., R.A. ve A.O.A., operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bayram Öncesi Pastane ve Tatlı Denetimleri Artıyor
Bayram Öncesi Pastane ve Tatlı Denetimleri Artıyor
İçeriği Görüntüle

Olay, özellikle ticari anlaşmazlıkların şiddet olaylarına dönüşme riskini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, vatandaşların kişisel ve ticari anlaşmazlıklarda hukuki yollara başvurmaları gerektiğini vurgularken, polis ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde daha büyük bir felaketin önlendiğini ifade etti.

Kaynak: DHA