Dron destekli baskınlarda çok sayıda silah ve kaçak ürün ele geçirilirken, şüphelilerden biri polis memuru olmak üzere 7 kişi tutuklandı. Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçti. “Ateşli silah kullanımı”, “Kaçakçılık”, “Rüşvet” ve “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarına yönelik yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından operasyon için düğmeye basıldı.

Kent merkezinde belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlara 40 ekip ve yaklaşık 130 polis katıldı. Operasyonda dronlar da aktif olarak kullanılırken, ekipler 13 ev ile 3 iş yerinde detaylı arama yaptı.

Jandarmadan "Şafak" Operasyonu: 90 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan "Şafak" Operasyonu: 90 Şüpheli Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Adreslerde yapılan incelemelerde çok sayıda yasa dışı materyal ele geçirildi. Operasyonda 1 uzun namlulu silah, 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 3 pompalı tüfek, kılıç ve kama gibi çeşitli kesici aletlerin yanı sıra çelik yelek, şarjörler ve yüzlerce fişek bulundu. Ayrıca kaçak olduğu değerlendirilen 273 litre motorin ile çok sayıda kaçak sigara paketi de ekipler tarafından muhafaza altına alındı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen cep telefonları incelemeye alınırken, gözaltına alınan 10 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aralarında aktif görevde bir polis memurunun da bulunduğu 7 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer, kentte suç ve suç örgütlerine yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtirken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: DHA