Sabah namazı öncesi okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası İlçe Müftüsü Bekir Ertürk sohbet gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü sohbetinde "Bir yıl önce meydana gelen ve içimizi derinden yakan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza dua etmek amacıyla bir araya geldik. Depremin ilk anından itibaren Erbaalıların yardımseverliğine şahit olduk. Tırlar dolusu yardım malzemelerini vatandaşlarımız deprem bölgesine gönderdiler. Erbaa Müftülüğü olarak din görevlilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimizle Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinesinde depremin ilk gününden itibaren bize verilen görevleri deprem bölgesinde yerine getirdik dedi. İlçe müftüsü sohbetinde depremin yıl dönümünde sabah namazı buluşmasında vatandaşlarımız, din görevlilerimiz ve gençlerimiz tarafından okunan hatm-i şeriflerin duasını yapmak için seher vaktinde huzurda buluştuk. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, milletimize bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

Rabbim ülkemize, milletimize ve insanlığa bir daha böyle acılar yaşatmasın; her türlü afet ve felaketlerden cümlemizi muhafaza eylesin " dedi.

İlçe Müftüsünün sohbeti sonrası okunan hatm-i şeriflerin duası İlçe Vaizi Yavuz Arslan tarafından yapıldı.

1082'den Bu yana ayakta: Zamana meydan okuyan Silahtar Ömer Paşa Cami 1082'den Bu yana ayakta: Zamana meydan okuyan Silahtar Ömer Paşa Cami

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar