Nüfusun 100 binin altında olduğu için kapanan Kızılay Şubeleri, Kızılay Temsilciliği olarak yeniden faaliyet gösteriyor. Erbaa Kızılay Temsilciliği de daha önce kapanan ilçe şubeler arasında. Erbaa'da kapanan şube 27 Ekim 2020'de temsilcilik olarak yeniden aktif hale geldi. Erbaa Kızılay Temsilciliğinde görev alan Mustafa Kayim, temsilciliğin şubeye dönüştürülmesi ve şube açılması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Erbaa Kızılay Temsilciliği hakkında açıklama yapan Mustafa Kayim, gönüllü üniversite öğrencileriyle faaliyete başladıklarını söyledi. 8 gönüllüyle gençlik kollarının oluşturulduğunu söyleyen Kayim, gönüllü sayısının 135'e ulaştığını belirtti. Erbaa Kızılay Temsilciliği Gönüllü Gençlik Kurulu başkanlığına Nida Yavuz'un getirildiğini aktardı. 
Erbaa Kızılay Temsilciliğinin faaliyetlerine değinen Mustafa Kayim, gönüllü gençlerle beraber yol aldıklarını söyledi. Gönüllülerin ihtiyaç sahiplerini belirleyip iletişim kurduğunu söyleyen Kayim, 'faaliyetlerde gönüllük esastır' dedi. Kayim yaptıkları çalışmalarla ilgili “Gençlik kurulu gece gündüz demeden hep beraber çalıştılar. Bayramlarda gelen yardımlar hususunda şunları söylemek istiyorum: 1200 kişilik 800 gram kıyma kavurma dağıtıldı, 800 adet gıda kolisi yardımı, 2850 kişilik kıyafet yardımı, 85 koli kıyafet yardımı daha yapıldı, 1500 kişilik bebek ve çocuk giyim yardımı yapıldı. Engelli vatandaşlarımız için engelli aracı getirttirildi. Ramazan bayramında 770 kişiye 500 TL nakit para yardımı yapıldı, 160 kişiye 300 TL değerinde alışveriş kartı dağıtıldı. Toplam 7572 kişiye çeşitli yardımlarda bulunduk” dedi.
 

Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (26.04.2024) Nöbetçi Eczaneler Erbaa ve Bölge İlçelerde Bugün (26.04.2024) Nöbetçi Eczaneler

Kayim: “Bağışlanan 3 Dönümlük Araziye Barınak Yapmayı Planlıyoruz”
Gelir kaynaklarının artırılması, yardım toplanması gibi projeleri olduğunu belirten Kayim, huzurevi, kurumlar, Sivil Toplum Örgütleri ziyaret edeceklerini söyledi. Hayırsever bir vatandaşın Erek Mahallesinden 3 dönümlük arazi bağışı yaptığını söyleyen Kayim, bağışlanan tarlaya tam teşekküllü barınak, sığınak yapılmasının planlandığını belirtti. Erbaa Kızılay Temsilciliğinde ekip olarak çalıştıklarına değinen Kayim, kurumlara yönelik ziyaret gerçekleştirdiklerini, ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gerçekleştirmek istedikleri çalışma, proje ve etkinliklerinden bahseden Kayim: “Kadın kollarının sayısı arttırılacak, çevre – yeşil alan temizliği, şehir mezarlığı düzenlemeleri, ilk yardım eğitimleri, sanatsal etkinlikler, köy okullarına yardım, mama ve su desteği, pazar esnafına yardım ve fidan dikme gibi etkinliklerimiz programımıza alındı.”Mustafa Kayim, Kan bağışı ekiplerinin haftada 3 gün kan bağışı almaya geldiklerini söylerken, kendilerinin Kan bağışı ekiplerine yardımcı olduklarını dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim