Kur Korumalı Mevduatı Azaltma Hedefiyle Merkez Bankasından Açıklama Kur Korumalı Mevduatı Azaltma Hedefiyle Merkez Bankasından Açıklama

Erbaa İŞKUR Hizmet Merkezi ile Erbaa ilçemizde faaliyet gösteren 4 hazır giyim firması 242 kişilik işbaşı eğitim programı protokolü imzaladı. Konu ile ilgili Tokat İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir:

“Kurumumuzun temel görevi istihdamın korunması ve geliştirilmesi ile işsizliğin azaltılmasına ilişkin görevleri yerine getirmektir. İstihdamın korunması aşamasında özellikle Pandemi döneminde işverenlerimizin büyük çoğunluğunun yararlandığı kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği; istihdamın artırılması aşamasında ise SGK prim teşvikleri ile İŞKUR bünyesinde düzenlenen kurs ve programlar büyük rol oynamaktadır.

Aktif işgücü hizmeti olarak adlandırılan kurs ve programlarımızın içinde işbaşı eğitim programı ve mesleki eğitim kursu yer almaktadır. İşbaşı eğitim programı ile teorik bilgisi olan vatandaşlarımız işyerinde çalışarak pratik bilgisi kazanmaktadır. İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlarımızın en az yüzde 50’si işverenlerimiz tarafından istihdam edilmektedir. İlimiz genelinde 2020 yılında 2.348 kişi işbaşı eğitim programından faydalanmıştır.

2021 yılı Şubat ayının ilk günü Erbaa Hizmet Merkezimiz ile Akarteks Tekstil, Ayener Tekstil, Aster Tekstil ve DRN Tekstil arasında; Konfeksiyon İşçisi mesleğinde 187 kişi, Yıkama Makinesi İşçisi ( Tekstil) mesleğinde 55 kişi olmak üzere toplam 242 kişilik işbaşı eğitim programı protokolü imzalanmıştır. Toplamda yaklaşık 2.000 kişinin istihdam edildiği bu dört işyerimiz ile ayrı ayrı imzalanan protokol törenine Erbaa Hizmet Merkezi Şube Müdürümüz Erol DEMİRBAŞ ile Akarteks Tekstil adına Fabrika Müdürü Yılmaz CANTEKİN, Ayener Tekstil adına Fabrika Müdürü Bilal HANÇERLİ, Aster Tekstil adına Şube Müdürü Mahir KOÇALİ, DRN Tekstil adına Fabrika Müdürü Seyit DURAN katılmıştır. Protokol imza törenine katılan işveren temsilcileri, işbaşı eğitim programı kapsamında işe aldıkları personelleri İŞKUR desteği ile yetiştirdikleri için memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. 242 kişilik işbaşı eğitim programı yaklaşık 5,5 ay sürerek olup eğitim alacak 242 kişinin en az 160’ı program bitiminde program uygulanan fabrikalarda istihdam edilecektir. İlimiz genelinde 2020 yılında 2.348 kişi işbaşı eğitim programından faydalanmış olup, 2021 yılında ilimiz genelinde en az 3.000 kişinin işbaşı eğitim programından faydalanması hedeflenmektedir.

Pandemi döneminin işverenlerimiz açısından olumsuz etkisini asgari seviyelere çekebilmek adına İl Müdürlüğümüz, Erbaa Hizmet Merkezimiz ve Turhal Hizmet Merkezimiz ile mesai mefhumu olmaksızın hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bu kapsamda işverenlerimizin tek bir personelini bile istihdam etmeden önce, yararlanabilecekleri bir program veya teşvik hakkında bilgi almak adına birimlerimizde görev yapan iş ve meslek danışmanlarımız ile görüşmelerini önermekteyiz. 2021 yılında ilimizde istihdamın artırılması amacıyla İl Müdürlüğümüz, Erbaa Hizmet Merkezimiz ve Turhal Hizmet Merkezimiz ile istihdam seferberliği mantığı ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”dedi 

Editör: TE Bilişim