Kazada Ölen Niksarlı Sefa’nın Ailesinden Sürücüye Ev Hapsi Verilmesine Tepki Kazada Ölen Niksarlı Sefa’nın Ailesinden Sürücüye Ev Hapsi Verilmesine Tepki

28.03. 2024 tarihinde yapılan toplantıya İl Müdürü Orhan Şahin, İl Müdür Yardımcısı Ümit Ok, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet Demirkol ve İlçe Müdürlüklerinden konu ile ilgili görevlendirilen personeller katıldı.
İl Müdürü Orhan Şahin bir açıklama yaparak “Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı, Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına Bakanlığımızın çalışma alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" yapılması talimatı vermiştir. 
Bu kapsamda çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde (çiftçilerle) bir anket çalışması yapılmasını talep etmekte ve anket formlarında kullanılan eğitim konularının Bakanlığımıza bağlı genel müdürlükler, İl müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildiği belirtilmektedir.
Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca İlimizi bitkisel üretim konu başlığında 1642, hayvansal üretim konu başlığında 1329 adet olmak üzere toplamda 2971 adet anket formu doldurma ve veri işleme formlarının hazırlanması görevi verilmiştir. Çiftçi Eğitim ve Yayım çalışmalarında ölçme değerlendirme ve izleme çok önemlidir. Bu çalışmada görev alan İl ve İlçe Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum” dedi.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü teknik personellerince yapılan bilgilendirme ve sunum yaklaşık 2 saat sürdü ve yaklaşık 50 personel katılım sağladı.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)