2019 yılında göreve gelen Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ın ilk hizmetlerinden birisi olarak belediyeye kazandırdığı taziye aracı vatandaşlardan yoğun ilgi görmüştü. Belediyeye kazandırılan bu taziye araçları ile Zile’de taziye evlerinin önünde çadır kurulması yerine, özel donanımlı taziye araçları devreye alındı. Bu amaçla belediyeye daha önce kazandırılan 2 taziye aracına ilaveten, bir araç daha kazandırıldı ve özel donanımlı taziye aracı sayısı üçe yükseldi.

Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Gündüz için Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Gündüz için Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi

Soğuk havalarda vatandaşları düşünerek bir taziye aracı alımı daha yaptıklarını belirten Başkan Şükrü Sargın, “Vefat eden hemşerimizin yakınlarını ziyaret edip onları teselli etmek, ölümün hakikatini ve hikmete bakan yönünü anlamak ve anlatmak güzel geleneklerimizden birisidir. Bu amaçla taziye evlerinin önüne çadır kurulmaktaydı. Ancak taziye evinin önüne kurulan çadırlar mevsim ve iklim koşulları nedeniyle kullanışsız olmakta, hem taziye evi sahipleri üzüntüleri yetmezmiş gibi bu duruma üzülmekteydi hem de hemşerilerimiz uygun olmayan koşullarda taziyede bulunmakta idiler. Bu düşünceyle, içerisinde her türlü donanımı bulunan üçüncü taziye aracını belediyemize kazandırdık” dedi. 

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)