Vali Hatipoğlu, meslek hayatı içerisinde en fazla önem verdiği hususlardan bir tanesinin kitap olduğunu ifade ederek "Kitap medeniyetimizin en önemli yapı taşlarının başında geliyor. Aynı zamanda bir kitaba inanarak dinimizi yaşıyoruz. Dolayısıyla bu anlamda kitap, hayatımızın her anında olmalı. Özellikle sevgili çocuklarımız, sizler için kitap, olmazsa olmazınız olmalı. Kitap sayfalarında dolaşmanın zevki ve kitabın kokusu apayrıdır. Dijital dünyayla biraz geç tanışın ama kitapla ne kadar erken tanışırsanız o kadar iyi olur. Kitabın, okumanın, hayatımızın her alanında, bizimle beraber ölene kadar devam edecek olan unsur olmasını diliyorum. Kütüphanelerimiz sizlerin varlığıyla çok önemli olur. 
Kütüphanelerin yokluğu medeniyetin yokluğu anlamına geliyor. Dünyanın en büyük kütüphaneleri olarak İskenderiye ve Bağdat Kütüphaneleri ifade edilirdi. Kütüphanelerin ortadan kalkması ile beraber tarihi köprü içerisinde silsilelerin tamamının da yıkıldığını biliyoruz. Moğollar tarafından Bağdat Kütüphanelerinin yakılmasıyla birlikte İslam dünyası çok büyük bir durağanlığa adeta fetret dönemine girdi. Eski Yunan ve daha eski medeniyetlerin izleri de İskenderiye Kütüphanesi ile birlikte yok oldu. Tüm bunlar kütüphanelerin medeniyetin taşıyıcı unsurları olarak kitabın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 
Sizlere her gün kitapla geçen günler diliyorum." diye konuştu.
Protokol mensupları, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda, İl Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap alarak okuyan öğrenciye Vali Hatipoğlu tarafından ödülü takdim edildi.

Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı! Tokat’ta Evinin Bahçesindeki Tel Örgüye Sıkışan Kirpiyi Kürekle Kurtardı!

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)